Лукашенко обурюється: Москва продає газ Білорусі майже в 2 рази дорожче, ніж Європі

14 травня 2020, 14:38
Білорусь сплачує Росії за тисячу кубометрів газу 127 доларів, тоді як для Німеччини ціна становить до 70 доларів.
Лукашенко
Лукашенко не влаштовує ціна на російський газ для Білорусі / УНІАН

Москва продає Мінську блакитне паливо практично в два рази дорожче, ніж країнам Європи. Ціна на природний газ для європейців становить 65-68 доларів за одну тисячу кубометрів, тоді як Білорусь змушена платити 127 доларів. Про це розповів білоруський президент Олександр Лукашенко під час зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Сергієм Румасом.

"Вчора я отримав інформацію, що Росія продає природний газ у Європі в цей непростий час за ціною 70 доларів: 65-68 доларів, але ніяк не 127 доларів, як для Білорусі", - сказав Лукашенко.

Акцентувавши увагу на тому, що, за його відомостями, Німеччина купує природний газ у Росії за ціною до 70 доларів, Лукашенко закликав главу уряду більш детально вивчити це питання.

відео дня

"Це ж не діло, я вже не кажу про рік 75-річчя, що Німеччині продають природний газ за ціною до 70 доларів, за моєю інформацією (там по-різному було), але ніяк не 127 доларів, як для Білорусі", - підкреслив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Раніше білоруський гарант зробив черговий випад на адресу Росії, звинувативши російських журналістів у створенні фейкових новин про коронавірус в Білорусі. Після цього пропагандистів позбавили дозволу на роботу на території РБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти