Крим назвали "російським": королева Єлизавета II потрапила у скандал

15 жовтня 2021, 11:54оновлено 18 жовтня 2021, 07:07
Королева Великої Британії написала листа у відповідь школярам з анексованого Криму. При цьому в графі з адресою було написано"Севастополь, Росія".
Королева Єлизавета II
Королева Єлизавета II потрапила у скандал через Крим / Reuters

Фпейліна королеви Великої Британії Єлизавети II написала відповідь на лист школярів з анексованого Криму. При цьому в графі з адресою було написано "Севастополь, Росія".

Фотографію листа опублікували на сторінці Малої академії наук у Криму в Instagram. Повідомляється, що діти разом з учителем писали листа королеві минулого літа.

"Приємною несподіванкою для учнів і педагога було отримати довгоочікувану відповідь від королеви через три місяці. Королева люб'язно подякувала за лист і доклала буклети з корисною та цікавою інформацією про себе і свою сім'ю, яку обов'язково педагог і хлопці прочитають на занятті", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Зазначимо, лист у відповідь школярам писала не сама королева, а її фрейліна Філіпа де Пасс.

Крим назвали 'російським': королева Єлизавета II потрапила у скандал
У графі з адресою написано "Севастополь, Росія" / instagram.com

Поки невідомо, хто саме погоджував написання адреси одержувача листа, через яку в Мережі розгорівся скандал. Представники королівської сім'ї на інцидент ще не відреагували.

Як відомо, Велика Британія, як і більшість країн світу, не визнає Крим частиною Росії. Анексію українського півострова підтримали лише Афганістан, Венесуела, Куба, Нікарагуа, Сирія, Судан і КНДР.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Київ вважає Крим українським.

Україна та низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова – запровадили санкції.

Як повідомляв Главред, інформаційне агентство BBC опублікувало інтерактивну карту, де Сімферополь і Севастополь були вказані як російські міста.

А американське видання The New York Times потрапило в скандал, розмістивши на своїх сторінках карту України, на якій відсутній захоплений Росією Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти