"Ковидні пальці": назвали ще один небезпечний симптом китайського вірусу

1 листопада 2020, 20:01
Спочатку у хворих СOVID - 19 починається запалення пальців ніг, вони червоніють і опухають, потім стають фіолетовими.
Коронавірус
Виявлено новий симптом коронавірусу / УНІАН

Вчені визначили ще один новий симптом небезпечного коронавірусу, який з'являється у пацієнтів через чотири тижні після зараження. Етоі симптом назвали" ковидними пальцями " - зовні кінцівки пацієнта ніби обморожені. Неприємні відчуття і почервоніння зникають самостійно через пару тижнів.

Про результати дослідження Міжнародної ліги дерматологічних спільнот та Американської академії дерматології повідомляє The Telegraph.

"Ковидні пальці" зустрічаються як у пацієнтів з важкою формою коронавірусу, так і у людей з безсимптомним протіканням захворювання. Йдеться як про молодих, так і літніх людей. У дітей цей симптом проявляється також.

читайте такожЛікар пояснила, які проблеми у пацієнтів після COVID-19 найнебезпечніші

Спочатку у хворих СOVID - 19 починається запалення пальців ніг, вони червоніють і опухають, потім стають фіолетовими. У середньому такі симптоми спостерігаються близько 15 днів. Але були випадки, коли вони зберігалися і понад 150 днів.

Дерматологи продовжують вивчати цей незвичайний симптом. Найчастіше у пацієнтів опухають пальці ніг, але трапляється таке і з руками.

Коронавірус наслідки - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти