Коваленко розповів, як НАТО може вирішити проблему неадекватного керівництва РФ

1 липня 2023, 02:00
Альянс може розпочати сухопутну операцію з нанесенням превентивних ракетних ударів по об'єктах на території Росії, підкреслив Коваленко.
Коваленко розповів, як НАТО може вирішити проблему неадекватного керівництва РФ
НАТО може вирішити проблему неадекватного керівництва РФ / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com, Facebook О. Коваленко

Якщо країна-агресорка Росія здійснить підрив Запорізької атомної електростанції, то НАТО може застосувати 5-ту статтю Альянсу, тобто розпочне військову операцію проти РФ. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Як зазначив Коваленко, у разі підриву ЗАЕС, найімовірніше, військова операція буде вже на території Росії, тому що треба буде вирішувати проблему неконтрольованого і неадекватного керівництва Росії.

"Загрози з боку РФ лише зростатимуть. Це може бути і сухопутна операція нанесенням превентивних ракетних ударів по об'єктах на території Росії. Також можливі різноманітні комплексні рішення, які здатні зупинити російське керівництво від настільки радикального кроку, як підрив Запорізької атомної електростанції. Загроза підриву ЗАЕС все-таки існує", - підкреслив військово-політичний оглядач.

відео дня

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Загроза підриву Росією ЗАЕС

Президент Володимир Зеленський 22 червня сказав, що країна-окупант Росія вивчає можливість реалізації сценарію теракту на Запорізькій атомній електростанції. За словами Зеленського, інформацію вже передано державам-партнерам. Світ повинен не допустити катастрофи.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав, що Росія затвердила план можливого підриву Запорізької АЕС. На думку глави військової розвідки, у разі наказу з Кремля виконавці його швидко реалізують.

30 червня в ГУР розповіли, що фахівці і окупанти РФ стали поступово залишати Запорізьку АЕС. Тим, хто підписав контракти з Росатомом, загарбники рекомендували до 5 липня виїхати до окупованого Криму. В Енергодарі стало менше ворожих військових патрулів.

Як зазначив президент НАЕК Енергоатом Петро Котін, якщо окупанти країни-агресорки Росії ризикнуть здійснити підрив Запорізької атомної електростанції, Україна дізнається про катастрофу тільки за декілька годин.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти