Вчені розповіли про терміни появи вакцини від Covid-19 та її вартість

15 травня 2020, 22:46
Фахівці запевнили, що вакцина від Ковід-19 з'явиться у 2021 році та буде доступною широкому загалу по ціні.
вакцинація
Вакцина від Ковид-19 буде доступною за ціною для людей / Фото: zt-rada.gov.ua

Коронавірус у світі продовжує поширюватись, а в Оксфордському університеті порадували, що вакцина від страшного вірусу буде готова до 2021 року і коштуватиме не дорого.

За словами розробників препарату, укол буде доступний максимальній кількості людей, пише Reuters.

Адріан Хілл, директор Оксфордського інституту Дженнер, який займається розробкою однієї з найбільш перспективних вакцин, заявив, що її доступність і низька вартість були закладені в проект з самого початку.

відео дня

"Це не буде дорогою вакциною. Це буде одноразова вакцина. Вона буде створена для глобальних поставок, і це буде зроблено в багатьох різних місцях. Це завжди було нашим планом", - заявив він.

читайте такожЗахист від коронавіруса: вчений назвав знищують Covid-19 вакцини

Експериментальна вакцина, відома як ChAdOx1 nCoV-19, є одним з лідерів у світових перегонах ліків від коронавірусу.

Попередні дані невеликого випробування експериментальної вакцини на шести мавпах показали, що у деяких тварин, яким вводили ліки один раз, вироблялися антитіла проти вірусу протягом 14 днів, у всіх інших захисні антитіла вироблялися протягом 28 днів.

читайте такожВакцина проти COVID-19: вчені знайшли "секретний інгредієнт"

Коли мавпи піддавалися впливу Covid-19, вакцина, мабуть, запобігала пошкодженню легенів і не дозволяла вірусу копіювати себе, хоча він все ще активно розмножувався в носоглотці.

Раніше Главред писав, що для взяття під контроль спалахів пандемії китайського коронавірусу може знадобитися період від чотирьох до п'яти років. З такою заявою на нещодавній конференції виступила одна із провідних вчених Всесвітньої організації охорони здоров'я Соумія Свамінатан.

Нагадаємо, станом на 6:30 ранку п'ятниці, 15 травня, у світі зареєстрували 4 443 597випадків зараження коронавірусом (було 4 347 015). При цьому 302 452 людини стали жертвами коронавірусної інфекції (було - 297 197).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти