У МОЗ назвали умову массового тестування на Covid-19

15 травня 2020, 22:12
За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, як тільки буде розроблений алгоритм дій, українців почнуть масово тестувати на коронавірус.
Ляшко
Ляшко назвав умову масових тестів на Ковид-19 / УНІАН

Коронавірус впевнено поширюється територією нашої країни та забирає людські життя. Для того, щоб побороти пандемію, у МОЗ вирішили почати масове тестування громадян на наявність вірусу.

У відомстві заявили, що українцям будуть поголовно робити тести після того, як пропишуть алгоритми їхнього проведення і використання результатів. За інформацією, такий наказ має підписати Максим Степанов вже сьогодні. Про це в ефірі ТСН повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

читайте такожКоли в Україні пустять громадський транспорт: у Моз дали відповідь

відео дня

"Це тестування – так званий імуно-ферментний аналіз, який стане доступний в двох випадках: перший – сьогодні міністр охорони здоров'я підпише наказ, у якому будуть чітко прописані алгоритми тестування та використання результатів тестування в залежності від рівня виявлених тіл та імуноглобулінів в крові та біологічному матеріалі, який буде досліджуватися", - зазначив Ляшко

Також він заявив, що багато чого залежатиме від наявності тестів на території України.

"Ми говоримо про масовість цього тестування у конкретному розумінні слова "масовість" – воно буде доступнішим, ніж тестування методом ПЛР, оскільки здатність лабораторій нашої держави проводити таке тестування – близько мільйона тестів на добу. Головне – щоб вони були присутні та використовувалися для проведення цього тестування. Водночас для діагностичної мети буде використовуватися тестування у випадку, якщо буде характерна клінічна картина і тест буде позитивним за двома імуноглобулінами", – сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зажадав зробити новий крок щодо ослаблення карантину. Після цього Кабінет дозволив відновити роботу непродовольчих ринків.

Як відомо, в Україні 4 травня продовжили запроваджений через поширення коронавірусу карантин до 22 травня, однак вирішили зняти низку заборон, починаючи з 11 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти