Кораблі під прапором РФ відмовляються дозаправляти в Середземному морі - Reuters

3 квітня 2022, 07:54оновлено 3 квітня 2022, 08:31
Через втрату доступу до пунктів заправки в Середземному морі виникають логістичні проблеми для нафтових танкерів Росії, що прямують з балтійських портів в Азію.
Чорне море, корабель
Продавці морського палива відмовляються співпрацювати з російськими кораблями / pixabay, Міноборони РФ

Кораблі під російським прапором не можуть дозаправитися у великих європейських центрах, включаючи Іспанію та Мальту – основних пунктах Середземного моря. Їх перестали обслуговувати продавці морського палива.

Як пише Reuters, через втрату доступу до пунктів заправки в Середземному морі виникають логістичні проблеми для російських нафтових танкерів, що прямують з балтійських портів до Азії.

"Кільком танкерам довелося пройти довший шлях, щоби бункерувати в інших країнах після того, як європейські порти відмовилися надати паливо", — повідомляє агентство з посиланням на власне джерело.

відео дня

Урядовий чиновник Мальти заявив, що країна не дозволяє суднам під російським прапором заходити в свої порти.

Проблеми виникають також у зв'язку з необхідністю платити доларами і відсутністю можливості здійснити оплату через банківські обмеження.

Водночас така ситуація створює загрозу, що судна з легкозаймистими вантажами дрейфуватимуть у морі.

Як повідомляв Главред, 27 лютого грузини відмовилися заправляти російський корабель і відповіли російським морякам легендарними словами українських героїв: "Російський корабель, йди на х*й! Можете використовувати весла!".

Зазначимо, співробітник Держприкордонслужби Роман Грибов - той самий, який на острові Зміїний в перший день російського вторгнення 24 лютого сказав на адресу російських агресорів легендарну фразу "Російський військовий корабель, йди .....", благополучно повернувся на малу Батьківщину в Черкаську область. Прикордонника нагородили відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти