Експерт з ЦРУ пояснив, коли Путін втратить владу

1 травня 2020, 18:33
Коментуючи зміни до Конституції Росії, Девайн зазначив, що у Путіна на сьогодні дуже хороші позиції – і це дає йому карт-бланш.
Коли Путін піде - прогноз експерта ЦРУ
Коли Путін піде - прогноз експерта ЦРУ / Reuters

Колишній заступник глави ЦРУ Джек Девайн пояснив, чому глава РФ Володимир Путін ще дуже довго залишиться при владі.

Коментуючи зміни до Конституції Росії, Девайн зазначив, що у Путіна на сьогодні дуже хороші позиції – і це дає йому карт-бланш.

"...з кожним роком Путін стає все сильніше і сильніше з точки зору того самого контролю. Ви дивитеся на нову російську Конституцію і ставите питання про її різні аспекти, але, загалом-то, Путін залишиться при владі, поки у нього буде здоров'я і бажання. Він досить добре зміцнив свої позиції", – зазначив експерт з ЦРУ в інтерв'ю виданню LB.ua.

При цьому американець визнає, що пандемія коронавіруса може стати серйозною проблемою для автократичних режимів: "Якщо ціни на нафту впадуть до дуже низького рівня, росіяни напевно будуть незадоволені путінським режимом".

читайте такожЦе не криза. Тепер так будемо жити завждиСвітова криза через Ковід-19 послаблює і Путіна – але цього недостатньо для його повалення.

"Коли світова економіка валиться через пандемію, ви просто повинні зрозуміти – що ви можете бути сильними, але ви все одно стаєте вразливі. Тим не менше, Путін – центр влади в Росії, і я не бачу того, що йому може бути кинутий виклик, принаймні, на даний момент", – резюмував Девайн.

Нагадав, суд Росії "помножив на нуль" терміни Путіна. Конституційний суд визнав правомірними скандальні поправки в Основний закон.

Путін підписав скандальний проект закону про поправки до Конституції РФ 14 березня. Згідно з поправками, президентські терміни Путіна "обнуляються", що дозволить йому балотуватися ще як мінімум два рази після закінчення поточного терміну в 2024 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти