Коли Путін погодиться на мир в Україні: у Reuters розповіли, чого чекає диктатор

29 листопада 2023, 12:54
Неназваний чиновник з Державного департаменту США озвучив свої припущення щодо мирних переговорів РФ і України.
Трамп, Путін, США
Путін не піде на мир в Україні до результатів виборів президента США - Reuters / Колаж: Главред, фото: president.gov.ua, УНІАН, скріншот

Російський диктатор Володимир Путін не піде на мирну угоду з Україною до результатів виборів у США в листопаді 2024 року. Про це пише Reuters з посиланням на анонімного чиновника з Державного департаменту США.

"Я очікую, що Путін не піде на мир або конструктивний мир до того, як побачить результат наших виборів", – сказав співрозмовник.

Він також відповів на запитання про те, чи це його особиста думка чи позиція американського уряду. Чиновник зазначив, що це була "широко поширена думка".

відео дня

Свою заяву чиновник зробив на тлі побоювань, що потенційна перемога експрезидента США Дональда Трампа може підірвати підтримку України з боку Заходу.

Повідомляється, що чиновник Держдепу після зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі заявив на брифінгу для журналістів, що Альянс підтвердив свою підтримку України, знаючи про малу ймовірність мирної угоди в 2024 році.

Він додав, що на зустрічі НАТО 28 листопада "саме в цьому контексті всі союзники висловили рішучу підтримку Україні".

Мирні переговори Росії та України

Україна не буде сідати за стіл переговорів з Росією, поки повністю не звільнить окуповані території. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Україна ризикує мимоволі опинитися втягнутою в мирні переговори з країною-агресором Росією, якщо західні партнери не забезпечать українців необхідною кількістю озброєння для боротьби з окупантами. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Видання Bild, посилаючись на джерела в урядових колах Німеччини, писало про те, що США і Німеччина намагаються втягнути Україну в переговори з Росією. Вони вже навіть "придумали" план, як посадити за цей стіл президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу, у Байдена і Шольца відхрестилися від заяв про примус Зеленського до переговорів з РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти