"Війна зайшла у фазу "заморозки": на Заході заговорили про "мирні" переговори між Україною та РФ

23 листопада 2023, 11:39
Нинішня позиція Словаччини - це припинення вогню в Україні, зазначив Бланар.
'Війна зайшла у фазу 'заморозки': на Заході заговорили про 'мирні' переговори між Україною та РФ
Словаччина пропонує Україні "мирні" переговори з РФ / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, 53 окрема механізована бригада

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар під час спільної зі своїм австрійським колегою пресконференції заявив, що настав час для "мирних" переговорів у війні в Україні.

"Словацька Республіка розглядає російську агресію як порушення міжнародного права, і ми готові допомагати Україні, тому що всі хочуть миру, всі хочуть демократії для України і ми всі хочемо, щоб Україна та її територія не зазнавали потрясінь", - сказав міністр, передає Укрінформ.

На його думку, ситуації на фронті стала статичною, війна зайшла у фазу "заморозки", тому настав час для "мирного" рішення.

відео дня

"Мирне рішення завжди складне. Але ми повинні сказати, що нам потрібне припинення вогню перед мирними переговорами. Зараз ми бачимо, що конфлікт в Україні триває вже понад 600 днів і не призводить до жодних результатів", - пояснив Бланар.

Він додав, що нинішня позиція Словаччини - це припинення вогню в Україні.

"Ми визнаємо, що військового рішення не існує, і нам потрібен тиск для мирних переговорів, і ми підтримуємо всі мирні переговори… Я ще раз повторюю, що ми виступаємо за мирні переговори. Припинення вогню - це, звичайно, наша позиція, позиція Словацької Республіки", - підкреслив він.

Нагадаємо, що Путін поклянчив в України перемовини. Глава Кремля Володимир Путін повинен зробити чіткі кроки для завершення розв'язаної Росією війни проти України, сказав канцлер ФРН Олаф Шольц.

Загородній попередив про небезпеку перемовин. Україна повинна продемонструвати силу і самостійно вирішувати свої питання, щоб не було невигідних перемовин із Росією, вважає Тарас Загородній.

Більше політичних новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти