Кандидатура узгоджена із Заходом: у РФ назвали наступника Путіна

22 липня 2021, 01:12
Багато ймовірних кандидатів у наступники Володимира Путіна випали зі списку.
Володимир Путін
Володимир Путін / Фото Reuters

В оточенні президента РФ опрацьовують можливість призначення глави уряду Михайла Мішустіна наступником глави Кремля Володимира Путіна.

Як розповів російський історик, політичний аналітик професор Валерій Соловей в інтерв'ю Радіо Свобода, ще в січні цього року Путін дав доручення своєму ближньому оточенню підготувати список наступників і обговорити кандидатури з елітою. Зокрема, йшлося про нинішнього глави уряду Михайла Мішустіна.

Соловей зазначив, що елітні групи досягли консенсусу — вони вважають за краще Мішустіна.

Секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев і голова правління Роснефти Ігор Сєчін, який хоче перейти на роботу в Уряд і отримати під контроль силові структури, вважають, що вони будуть контролювати або впливати на Мішустіна.

Соловей стверджує, що "була вже проведена рекогносцировка із Заходом, були переговори, консультації з представниками США, Британії, Німеччини, Туреччини, називалася в першу чергу фігура Мішустіна".

"Причому в обмін, щоб захід не втручався і прийняв транзит, була обіцяна відлига і розрядка. Фігура номер один зараз є", - зазначив Соловей.

За його інформацією, інші ймовірні кандидати в наступники Путіна випали зі списку.

"Першим випав мер Москви Сергій Собянін через те, що він був ефективним адміністратором по боротьбі з коронавірусом. Це викликало дуже сильне невдоволення, на нього постійно скаржилися президенту, що він не по чину поводиться. Зараз його доля висить на волосині. Глава Міноборони Сергій Шойгу був у фаворі якийсь час до пізньої весни, з березня-квітня він став з цього фавора виходити", — вважає політичний аналітик.

читайте також"Путін - ватажок мафії": експерт розповів, чи буде у президента РФ наступник

Нагадаємо, раніше російський правозахисник Микола Полозов заявив про те, що вирогідність, щл дочка президента РФ Катерина Тихонова може змінити свого батька в Кремлі невелика.

Говорячи про ймовірність того, що Росію після Путіна очолить Катерина Тихонова, він звернув увагу на гарантії безпеки йде лідеру і членам його оточення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти