Кадиров назвав Макрона лідером тероризму і налякав трагедіями

27 жовтня 2020, 12:46
За словами глави Чечні, наслідки заяв Макрона можуть бути трагічними.
Кадиров,
Кадиров назвав президента Франції лідером тероризму / Reuters

Глава Чечні Рамзан Кадиров відреагував на слова президента Франції Еммануеля Макрона щодо підтримки карикатур на пророка Мухаммеда після вбивства 18-річним чеченцем вчителя під Парижем, і назвав його лідером тероризму.

За словами Кадирова, наслідки заяв Макрона можуть бути трагічними. "Президент Франції сам зараз стає схожий на терориста. Підтримуючи провокації, він завуальовано закликає мусульман скоювати злочини", - написав він у своєму Telegram-канал.

Кадиров додав, що вірянами карикатури на Пророка сприймаються болісно, цього не може не знати Макрон.

Також Кадиров зазначив, що гідного майбутнього і порядку в країнах Європи не буде до тих пір, поки влада не стане з повагою ставитися до таких понять, як "релігія", яка є найважливішим у житті мусульман, "культура" і "моральність".

Чеченський лідер також закликав Макрона припинити провокації і нападки на віру, "поки ще не пізно".

"Припини, Макрон, поки ще не пізно, провокації і нападки на віру. Інакше увійдеш в історію як президент, який ухвалював навіжені рішення. Твою абсурдну позицію про публікацію карикатур сьогодні засуджують не тільки мусульмани всього світу, а й будь-які розсудливі представники інших конфесій", - висловився Кадиров.

Також лідер Чечні виправдав убивство вчителя у Франції.

"Ви навіть не маєте сміливості визнати, що глузування над вірою і пародії на неї і стали причиною трагічної долі викладача в передмісті Парижа. Він невпинно йшов до такого підсумку, зухвало провокуючи учнів, не рахуючись з їх обуреннями і проханнями припинити демонстрацію образливих малюнків. Як наслідок його ви зводите до рангу героя Франції, а людину, яку він спровокував - зробили терористом.

Що ж, Макрон, якщо ти називаєш його терористом, то в такому випадку, ти у стократ гірший, адже ти змушуєш до тероризму, підштовхуєш до нього людей, не залишаєш вибору, створюєш всі умови для вирощування екстремістських ідей в головах молоді. Ти можеш сміливо називати себе лідером і натхненником тероризму у своїй країні", - додав він.

Кадиров назвав Макрона лідером тероризму і налякав трагедіями
Кадиров назвав Макрона лідером тероризму і налякав трагедіями
Кадиров назвав Макрона лідером тероризму і налякав трагедіями

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон після вбивства вчителя пообіцяв захистити світську освіту і викладачів від посягання релігійних екстремістів, і додав, що ніхто не буде відмовлятися від карикатур.

Макрон також висловив ідею щодо необхідності створити разом з Радою мусульман Франції організацію, яка дозволить побудувати "освічений іслам" в країні. За його словами, треба звільнити іслам у Франції від іноземного впливу і посилити контроль за фінансуванням мечетей.

Убивство вчителя у Франції - про що йшлося раніше:

20 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона в проведенні ісламофобської політики, заявивши, що Макрон націлився на іслам і мусульман.

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував вбивство вчителя історії, підкресливши, що це — ісламістський теракт. Потім Макрон заявив, що ісламісти у Франції не спатимуть спокійно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти