Громадянська війна у Росії: експерт пояснив про ситуацію у Бєлгороді

8 червня 2023, 02:40
У Росії вже створили кілька кишенькових армій, зазначив Володимир Огризко.
Громадянська війна у Росії: експерт пояснив про ситуацію у Бєлгороді
Росія за крок до громадянської війни / колаж: Главред, фото: Главред, росзмі

В інтервʼю Главреду дипломат, керівник Центру досліджень Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів, чи стане ситуація у Бєлгороді початком громадянської війни у Росії.

"Зараз багато хто використовує цей термін. І мені здається, що це до певної міри тролінг. Памʼятаєте, коли після подій на Донбасі у 2014 році російська пропаганда кричала про "громадянську війну" в Україні, коли одна частина країни воює проти іншої", - розповідає Огризко.

Він також додав, що зараз це просто перекидається на московську аудиторію.

відео дня

"Так само, як і розмови про воєнторги, де можна купити танки та БТРи. Тому це поки що більше варіант психологічної війни, а до громадянської війни у РФ ще не дійшло. Але це зовсім не означає, що до неї не дійде, особливо враховуючи, що у Росії вже створили кілька кишенькових армій. А їх створюють лише для того, щоб або обороняти чесно награбоване, або грабувати далі. А це без стрілянини не обходиться", - наголосив експерт.

На кінець Володимир Огризко сказав, що не потрібно виключати громадянську війну в Росії. Для України було б дуже добре, якби це почалося якомога швидше.

Хто такий Володимир Огризко

Володимир Огризко – український дипломат, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, надзвичайний і повноважний посол України (1996), пише Вікіпедія.

Звільнення Бєлгородщини

Нагадаємо, що легіон Свобода Росії і РДК проводять операцію в Білгородській області для захисту українців. Російські ополченці проводять заходи зі створення "смуги безпеки" для захисту українських громадян, сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Боротьба РДК і Легіону Свобода набирає обертів, будуть нові походи в Росію. Рейд добровольців на Бєлгородщині показав вразливість кордонів країни-агресора Росії і хиткість режиму Путіна в Кремлі.

Ополченці Росії вдарили по МВС на Білгородщині та знищили техніку окупантів. Російський добровольчий корпус і Легіон Свобода Росії проводять демілітаризацію Бєлгородської області і знищують військову техніку російських військ.

Ополченці прорвалися на Білгородщині, сіра зона вже майже 10 км2. Війська країни-агресора Росії не контролюють пункт пропуску на кордоні з Україною на Білгородщині, діяльність ополченців фіксують у Новій Таволжанці.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти