Німеччина допомагає Україні більше, ніж "майже хто-небудь": не поступаються тільки США - Шольц

8 червня 2022, 10:35
Лідери країн Балтії розкритикували Шольца через його постійні дзвінки Путіну.
Олаф Шольц
Шольц заявив, що Німеччина допомагає Україні найбільше / Фото Reuters

Німеччина нібито є одним з головних прихильників України у військовому відношенні і допомагає більше, ніж "майже хто-небудь інший". З такою заявою виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц на прес-конференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії, повідомляє The Telegraph.

"Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми", - сказав Шольц.

Він стверджує, що Німеччина допомагає Україні, висилаючи "найсучасніші артилерійські системи і вчить їх використовувати".

У свою чергу лідери країн Балтії розкритикували Шольца через його часті телефонні розмови з Путіним.

"Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту в ХХІ столітті", - сказав президент Литви Гітанас Науседа.

читайте такожШольц відправить до Греції німецькі БМП, а греки передадуть Україні радянську техніку

Нагадаємо, у Німеччині критикують канцлера Шольца через те, що він не надає Україні необхідні бронетранспортери Marder. Керівник комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерман з Вільної демократичної партії закликає федеральний уряд Німеччини якомога швидше доставити в Україну 50 бойових машин піхоти Marder.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що незважаючи на рішення німецького уряду поставляти важке озброєння для України, складається враження, що канцлер Олаф Шольц не хоче цього робити і затягує час.

На зустрічі міністрів оборони країн НАТО на базі в Рамштайні було прийнято рішення передати Україні 50 зенітних самохідних установок типу Гепард. Але досі їх не надали через брак боєприпасів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти