Експерт пояснила, чому протести через Навального не розтрощать систему Путіна

12 лютого 2021, 03:50
Лілія Шевцова розповіла про ключову підстраховку єдиновладдя в РФ.
Протести в Росії 31 Січня
У РФ жорстоко розігнали масові протести / Instagram

Знищуючи створений ним же "Фактор Навального", Кремль звертається до насильства, підкреслила російський політолог і доктор історичних наук Лілія Шевцова.

Як написала вона у своєму Facebook, в РФ спостерігається поворот до тоталітаризму.

"Випустивши орду "космонавтів", щоб відбити у громадян бажання виходити на вулицю, Кремль починає виправдовуватися. Де ви бачили, щоб носій єдиновладдя запевняв свій народ: "Нічого з того, що там зазначено в якості моєї власності, ні мені, ні моїм близьким родичам не належить і ніколи не належало". Голосіння не вписується в правління "сильної руки", - пише вона.

За її словами, очистивши вулицю, Кремль почав готуватися до виборів: "Ну хіба не шизофренія: "вінтілово" і виборча кампанія в одному флаконі?".

Політолог звернула увагу на те, що в РФ антирежимний протест не обов'язково переросте в антисистемний.

"Підстраховка єдиновладдя - псевдо-демократичні інститути і вибори. Вони створюють ілюзію представництва і знищують надію на нього. Виникає ситуація, коли система викликає у громадян прагнення до змін і одночасно блокує їх", - стверджує експерт.

Вона попередила, що запевнення в тому, що Олексій Навальний завдав режиму смертельного удару (фільмом про палац Путіна, - ред.), можуть викликати у незадоволених прагнення його завершити і "заплатити за це зламаним життям".

читайте також"Я подзвонив своєму вбивці": Youtube заблокував скандальне відео Навального

Протести в Росії:

  • 31 січня поліція під час акцій на підтримку політика Олексія Навального по всій Росії затримала вже більше п'яти тисяч осіб.
  • Найбільше затриманих учасників протестів у Москві. У лідерах за кількістю затриманих також Владивосток, Красноярськ і Новосибірськ.
  • Поліція масово застосовує силу до протестувальників. Серед мітингувальників багато постраждалих.
  • Як відомо протести в Росії почалися після арешту опозиційного політика Навального. 17 січня він повернувся до Росії з Німеччини, де відновлювався після отруєння. На прикордонному контролі в аеропорту "Шереметьєво" політика затримали, а наступного дня заарештували на 30 діб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти