Експерт пояснив, чому Трампа забанили в соцмережах

16 січня 2021, 05:03
Соціальні мережі за законом повинні модерувати контент, який в них публікується, стверджує Артур Колдомасов.
Дональд Трамп
Акаунти Трампа в соціальних мережах слід було заблокувати через порушення - експерт / Фото Reuters

Акаунти чинного президента США Дональда Трампа були заблоковані на законних підставах, тому що соцмережі несуть відповідальність за модерацію контенту, а в облікових записах політика фіксувалося безліч помилкової і неперевіреної інформації.

Як розповів в ефірі телеканалу Україна 24 експерт з питань міжнародної інформації Артур Колдомасов, американське та українське законодавство передбачає низку правил, згідно з якими соціальні мережі несуть відповідальність за опублікований контент.

"За американським законодавством, яке діє і в Україні наразі, тому що більшість соцмереж діють за американським законодавством, ці платформи і повинні регулювати і модерувати контент. Вся відповідальність покладається на них, і вони роблять те, що повинні робити відповідно до законодавства", - запевнив аналітик.

За його словами, більшість експертів дотримуються точки зору про те, що акаунти 45-го президента США давно потрібно було заблокувати. У них міститься велика кількість неправдивої інформації, серед якої - відомості про COVID-19 і вибори.читайте такожІнформаційний удар по президенту: експерт розповів, як Трампу оголосили війну

"Більшість експертів вважає, що це треба було зробити ще раніше, тому що у Twitterі пана Трампа було багато неправдивої інформації щодо ковіду, по виборах, багато дезінформації і фейків. Наразі ці записи призвели до загрози нацбезпеці. Зараз соцмережі зрозуміли, що допустили це, і просто повинні на це відреагувати", - підкреслив Колдомасов.

Блокування акаунтів Трампа в соцмережах

  • Найбільші світові соціальні мережі – Facebook, Instagram, а також відеохостинг YouTube - забанили облікові записи президента США Дональда Трампа після заворушень у Вашингтоні, які сталися 6 січня. Причиною блокування акаунтів називають висловлювання Трампа про підсумки президентських виборів.
  • Адміністрація Twitter на постійній основі заблокувала аккаунт Трампа, який нараховував близько 88 мільйонів передплатників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти