"Мають дати відсіч": Джонсон підтримав удари по Росії американською зброєю

22 травня 2024, 19:43
654
Спікер Палати представників США Джонсон наголосив, що Україні потрібно дозволити вести війну проти РФ так, як вона вважає за потрібне.
'Мають дати відсіч': Джонсон підтримав удари по Росії американською зброєю
Спікер Джонсон зробив несподівану заяву / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, СтратКом ЗСУ

США не повинні забороняти Україні завдавати ударів по території РФ американською зброєю, а спроби контролювати зусилля українців є не надто позитивною політикою. Про це повідомив спікер Палати представників США Майк Джонсон в коментарі "Голосу Америки".

Кореспондентка "Голосу Америки" Катерина Лісунова запитала у Майка Джонсона чи підтримав би він рішення дозволити Україні завдавати ударів по військових цілях на території РФ, зважаючи на те, що Україна вже має американське озброєння, але обмежена в його використанні.

Крім того, вона нагадала, що колеги Джонсона з комітету з питань розвідки Палати представників опублікували заяву, в якій закликають адміністрацію президента Джо Байдена дозволити Україні використовувати американське озброєння для завдання ударів по військових цілях на території Росії.

відео дня

"Я думаю, нам потрібно дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне, вони повинні мати можливість дати відсіч", - сказав спікер.

Дивіться відео з коментарем Майка Джонсона щодо необхідності дозволити Україні бити по території РФ американською зброєю:

'Мають дати відсіч': Джонсон підтримав удари по Росії американською зброєю
Фото: скріншот

Спікер Палати представників додав, що намагання контролювати зусилля на мікрорівні є не найкращою політикою для США.

Рішення про військову допомогу Україні від США

23 квітня Сенат Конгресу США проголосував за ухвалення пакета допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. У межах цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярда доларів.

24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про надання військової та економічної допомоги Україні на 60 млрд доларів, а також іншим союзникам США.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що постачання військової допомоги в Україну вже почалося. Про те, що вже почалося постачання частини зброї та боєприпасів для України, заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

Допомога США для України - удари по РФ західним озброєнням

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, група американських конгресменів з обох партій Конгресу звернулась до міністра оборони Ллойда Остіна із закликом дозволити Україні атакувати цілі на території Росії та прискорити постачання зброї.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко відзначив, що якби українські війська використовували отриману від США зброю для ударів по цілях на території Росії, це могло би запобігти новому наступу країни-агресора.

Україна веде оборонну війну, тому має право використовувати зброю своїх партнерів для ударів по місцях, звідки Росія проводить свої атаки, зауважила посол України в США Оксана Маркарова.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти