Далеко до кінця пандемії: у ВООЗ спрогнозували нові мутації штамів COVID-19

11 лютого 2022, 16:32
Як говорить провідний співробітник, доктор медицини Сумья Свамінатан, нинішні особливості розвитку штамів коронавірусу COVID-19 позитиву не вселяють.
ВОЗА
У ВООЗ спрогнозували нові мутації штамів COVID-19 / Reuters

Головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сумья Свамінатан під час відвідування Південноафриканської Республіки заявила, що світова пандемія COVID-19 ще дуже далека від свого завершення в світі. І в найближчі роки все далі і далі будуть з'являтися нові штами коронавірусної інфекції, йдеться в трансляції телеканалу SABC.

"Ми були свідками того, яким чином розвивається коронавірус і як він мутує. Ми знаємо, що будуть нові численні варіанти COVID-19, що викликають занепокоєння. Ми ще не досягли кінця пандемії", - сказала Свамінатан.

читайте також"Самі створюємо ідеальні умови": ВООЗ пояснила причину появи нових штамів коронавірусу

Нова хвиля коронавірусу через штам Омікрон

Компанія Sinovac заявила, що її вакцина від коронавірусу CoronaVac захищає від нового поширеного штаму Омікрон і забезпечує сильну імунну відповідь організму. У компанії розповіли, що бустерну дозу препарату випробовувані отримали через шість місяців після першої вакцинації.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що новий штам коронавірусу Омікрон швидко поширюється по світу. Однак, за попередніми даними, цей штам COVID-19 може бути менш небезпечний, ніж Дельта.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти