Цукерберг пояснив, за що і як надовго забанили Трампа в Facebook

7 січня 2021, 19:27
З приводу бана президента США Дональда Трампа Facebook висловився сам засновник соцмережі - Марк Цукерберг.
Марк Цукерберг і Прісцилла Чан
Марк Цукерберг (праворуч) / Reuters

Чинному президенту США Facebook і Instagram продовжили блокування Дональда Трампа в соціальних мережах як мінімум на два тижні.

Про це засновник Facebook Марк Цукерберг написав на своїй сторінці цієї соціальної мережі. За його словами, причиною блокування стали заворушення, які сталися під час мітингу прихильників Трампа у Вашингтоні 6 січня ‒ дня офіційних результатів американських президентських виборів.

"Його рішення використовувати свою платформу для виправдання, а не засудження дій його прихильників біля будівлі Капітолію справедливо стурбувало людей в США і в усьому світі. Вчора ми видалили ці заяви, тому що вважали, що їх ефект - і, ймовірно, їх мета - спровокувати подальше насильство", ‒ заявив Цукерберг.

Також Цукерберг розповів, що головний пріоритет США зараз ‒ зберегти мир до інавгурації Джо Байдена, яка призначена на 20 січня. Facebook і Instagram, як мінімум до цього часу Трамп буде позбавлений можливості публікувати пости в Facebook і Instagram. У компанії Facebook побоюються, що він буде "використовувати платформу для підбурювання до насильницького повстання проти демократично обраного уряду".

читайте такожInstagram Facebook: американська корпорація може втратити Instagram і WhatsApp

Заворушення у Вашингтоні:

  • 6 січня прихильники президента США Дональда Трампа влаштували масштабну акцію протесту біля Капітолію, де проходило засідання Конгресу щодо затвердження результатів виборів.
  • Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися в будівлю Капітолію.
  • При цьому Трамп закликав протестувальників повернутися до мирного формату акція. Чинний президент США закликав своїх прихильників підтримати правоохоронців.
  • Обраний американський президент Джо Байден назвав те, що відбувається в центрі Вашингтона не протестами, а заколотом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти