Колишній президент Франції Саркозі отримав реальний термін

30 вересня 2021, 13:08
Суд визнав, що Ніколя Саркозі під час своєї передвиборчої президентської кампанії в 2012 році помітно перевищив ліміт витрат, встановлений законом.
Саркозі
Ніколя Саркозі / Reuters

Виправний суд Парижа визнав 23-го президента Франції Ніколя Саркозі винним у незаконному фінансуванні виборчої кампанії і засудив його до одного року позбавлення волі, повідомляє BFM TV. Саркозі буде відбувати термін поза в'язницею і з електронним браслетом.

Суд визнав, що Саркозі під час передвиборної кампанії в 2012 році перевищив ліміт витрат, встановлений законом. Згідно із заявою суду, Саркозі продовжував проводити мітинги, коли витратив більше 42 мільйонів євро замість допустимих 22 мільйонів євро.

За версією слідства, PR-агентство Bygmalion виділило партії Саркозі більше 20 мільйонів євро, які потім приховали і не врахували в якості витрат на його президентську кампанію. Крім Саркозі у справі проходять ще 13 осіб. Прокурор попросив засудити їх до позбавлення волі на строк від півтора до чотирьох років умовно.

відео дня

читайте такожКолишній президент Франції Ніколя Саркозі взято під варту

Нагадаємо, раніше Ніколя Саркозі як кандидат від партії Союз за Народний рух у травні 2007 року був обраний президентом Франції - і набрав при цьому 53,06% голосів виборців. Він змінив на посаді глави держави Жака Ширака.

Однак на президентських виборах 6 травня 2012 року Саркозі програв кандидату-соціалісту Франсуа Олланду (той отримав 51,64% голосів виборців) і покинув свій пост.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти