Бунт силовиків або військових: з'явився несподіваний прогноз нового заколоту у РФ

2 лютого 2024, 14:58
В історії Росії бунти траплялися не раз, зокрема і в радянський період, нагадав Богдан Яременко.
Новини Росії, Богдан Яременко
/ ua.depositphotos.com, УНІАН

У країні-агресорі РФ можливий новий бунт, на кшталт того, який раніше влаштував глава ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, заявив дипломат, народний депутат Богдан Яременко.

"У Пригожина не вистачило нахабства і характеру довести справу до кінця. Але, тим не менш, ця спроба показала, що в Росії таке можливо", - підкреслив він під час чату в Главреді.

Дипломат нагадав, що в історії Росії бунти траплялися не раз, зокрема і в радянський період.

відео дня

"У будь-якому суспільстві, де не працюють суспільні ліфти (а вони в Росії не працюють), рано чи пізно відбуваються заколоти, які призводять до зміни керівництва, а це рано чи пізно призводить до зміни політики, щонайменше, до декоративних змін. У Росії це можливо", - упевнений він.

Водночас народний депутат не зміг спрогнозувати, хто в РФ може очолити новий бунт.

"Теоретично це може зробити будь-який із серйозних воєначальників або керівників спецслужб. Але в Росії працює ще один момент: там уже всі пов'язані кров'ю, що породжує певне розуміння єдності долі, тобто смерть або втрата влади одним означатиме смерть і втрату влади іншим", - додав Яременко.

Хто такий Богдан Яременко

Богда́н Васи́льович Яре́менко (нар. 25 вересня 1971, Київ) — український дипломат, політик і громадський діяч. Надзвичайний та Повноважний Посланник 1-го класу, генеральний консул України в Стамбулі (з 2010), за сумісництвом представник України при Організації чорноморського економічного співробітництва (2010—2013). Народний депутат України 9-го скликання.

Голова правління заснованого українськими дипломатами благодійного фонду Майдан закордонних справ, повідомляє Вікіпедія.

Раніше експерт назвав сценарій відсторонення Путіна від влади. ФСБ намагається залишити незмінною систему в РФ, побудовану на конструктивах спецслужб, каже Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, раніше з'явився прогноз, як вплине на війну відсторонення або сильна хвороба Путіна. Після відходу або відсторонення диктатора Володимира Путіна, переконаний військовий експерт Олег Жданов, Росія зануриться в хаос.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти