Британія посилить підтримку України: дасть десятки артгармат, 1600 протитанкових засобів і сотні дронів

21 липня 2022, 15:39оновлено 29 липня 2022, 07:36
Про те, що Україна отримає більше боєприпасів та озброєння, заявили у Міноборони Британії.
Артиллерия, британский дрон
Британія посилить підтримку України/ Twitter, defence-ua.com

Велика Британія надасть Україні у межах військової допомоги десятки артилерійських установок і понад 1600 протитанкових засобів.

Також йдеться про надання контрбатарейних радіолокаційних систем, сотень безпілотників (точна кількість не уточняється) і понад 50 000 боєприпасів. Про це заявив міністр оборони країни Бен Уоллес у четвер, 21 липня, пише Reuters.

"Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для свого захисту від незаконного вторгнення Путіна", – заявив Уоллес.

відео дня

Загалом Велика Британія пообіцяла надати Україні військову допомогу в розмірі 2,3 млрд. фунтів (2,74 млн доларів). Варто зазначити, що це є другим за величиною рівнем підтримки після США.

Нагадаємо, британський експрем'єр Борис Джонсон під час свого останнього на посаді виступу в Палаті громад в рамках години питання уряду дав кілька порад своєму наступнику або наступниці. Він, зокрема, заликав підтримувати Україну.

Раніше експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса зробив припущення, що Україна може зміститися вниз за списком пріоритетності Великої Британії після заміни прем'єр-міністра.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти