Блінкен і Лавров вперше обговорили Україну і ситуацію навколо Навального

5 лютого 2021, 07:52
4 лютого відбулася перша телефонна розмова держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен / Фото Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен 4 лютого провів першу телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. В ході розмови сторони серед іншого обговорили військову агресію РФ проти Грузії та України.

Також йшлося про продовження терміну дії нового договору СНО і необхідності нового контролю над озброєннями, який враховує всю ядерну зброю Росії та зростаючу загрозу з боку Китаю. Про це повідомляє пресслужба Держдепу США.

Крім того, Блінкен і Лавров обговорили російське втручання в американські вибори 2020 року, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і інцидент з фірмою SolarWinds.

відео дня

Блінкен підкреслив рішучість президента Байдена захищати громадян США і проявляти твердість при захисті американських інтересів у відповідь на дії Росії, що завдають шкоди США та їхнім союзникам.

У повідомленні МЗС РФ йдеться, що Лавров і Блінкен обговорили нормалізацію відносин Москви і Вашингтона, питання стратегічної стабільності, боротьбу з пандемією, ситуацію навколо Олексія Навального, а також торкнулися теми України. Серед інших міжнародних тем Лавров і Блінкен обговорили, зокрема, сприяння мирному врегулюванню в Сирії та Лівії.

читайте такожБайден пообіцяв змусити Росію за все заплатити

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти