Азербайджан назвав кількість жертв у Нагірному Карабасі ​

28 грудня 2020, 19:18оновлено 28 грудня 2020, 20:08
Азербайджан втратив у конфлікті в Нагірному Карабасі 2823 людини.
Азербайджан назвав кількість жертв у Нагірному Карабасі ​
Втрати Азербайджану в Карабасі / Reuters

В Азербайджані розкрили нові подробиці про втрати у Нагірному Карабасі.

Так, в Міністерстві оборони Азербайджану опублікували оновлений список військовослужбовців, загиблих в ході бойових дій в Нагірному Карабасі, в ньому імена 2823 військових, пише azerbaycan24​.

Раніше відомство повідомляло про 2802 загиблих в ході бойових дій.

"В даний час ведуться роботи з пошуку понад 30 військовослужбовців, які вважаються безвісти зниклими, та ідентифікації понад 50 осіб, особи яких не встановлені", - підкреслюється в повідомленні Міністерства оборони Азербайджану.

читайте такожСтало відомо, де в Нагірному Карабасі з'являться миротворці з Туреччини

Війна в Нагірному Карабасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Найбільший за останні роки спалах військового протистояння Вірменії та Азербайджану в Карабасі стався 27 вересня і завершився 9 листопада підписанням Єреваном, Баку і Москвою заяви про припинення вогню.
  • Азербайджан здобув перемогу в конфлікті. Згідно з домовленостями, вірменська сторона передала Азербайджанській державі контроль над Агдамським, Кельбаджарським і Лачинським районами. На новій лінії розмежування та вздовж Лачинського коридору розміщені російські миротворці.
  • Ситуація в регіоні знову загострилася 11 грудня. Сили анклаву НКР звинуватили азербайджанських військових у нападі на їх блокпост. Перестрілка могла статися через проблеми розмежування кордонів.
  • 12 грудня сили самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки заявили про наступ Азербайджанської армії в напрямку цих сіл у Гадрутському районі.
  • 13 грудня Азербайджан заявив про контртерористичну операцію в Гадрутському районі. Прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян визнав, що під час нових бойових дій вірменська сторона втратила ще кілька територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти