"Алігатор" впав в Азовське море: зазнав аварії військовий вертоліт РФ Ка-52

4 вересня 2023, 16:35
На борту російського Ка-52, який зазнав катастрофи, перебували два члени екіпажу.
Російський вертоліт Ка-52
Російський вертоліт Ка-52 зазнав катастрофи / Міноборони РФ, скрін

В акваторії Азовського моря зазнав катастрофи російський бойовий вертоліт Ка-52. Аварія сталася 1 вересня.

Вертоліт впав вранці 1 вересня в акваторії Азовського моря, приблизно в 1,5 км від берегової лінії. Про це повідомляє Telegram-канал Baza з посиланням на джерела в рятувальних службах РФ.

Зазначається, що за попередньою версією, причиною падіння стали складні метеоумови. В цей час в районі авіакатастрофи спостерігався сильний туман.

відео дня

Додамо, що на борту потерпілого катастрофу російського Ка-52 перебували два члени екіпажу. Їх евакуювали в ході рятувальної операції.

Вертоліт Ка-52

Розвідувально-ударний вертоліт (неофіційна назва Алігатор). Заявлено, що здатний вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Вартість одного вертольота - близько $10 мільйонів.

Раніше з'явилися подробиці спецоперації Головного управління розвідки Міноборони, в результаті якої російський військовий вертоліт Мі-8 перелетів в Україну разом з екіпажем. У ГУР оприлюднили анонс документального фільму "Збиті льотчики Росії" з циклу "Військова розвідка України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ЗСУ блискавично ліквідували вертоліт окупантів. У Генштабі Збройних сил України повідомили про успішне збиття ворожого вертольота українськими військовими.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти