Алієв познущався з Пашиняна після укладення перемир'я щодо Карабаху

10 листопада 2020, 10:13
Президент Азербайджану записав зловтішне відеозвернення до прем'єр-міністра Вірменії.
Алієв
Алієв познущався з Пашиняна після підписання перемир'я / УНІАН

У вівторок, 10 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв звернувся у відеопосланні до прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Алієв підкреслив, що у документі щодо припинення військових дій у Нагірному Карабасі нічого не йдеться про статус Нагірного Карабаху. Документ підписали глава Кремля Володимир Путін, лідер Азербайджану Ільхам Алієв і прем'єр Вірменії Нікол Пашинян.

"Ну що, Пашинян? Ну, де твій статус? В пекло відправився твій статус. Немає статусу, і не буде. Поки я президент, не буде статусу", - підкреслив Алієв у відеозверненні.

Він додав, що Карабах – це територія Азербайджану.

Зазначимо, під час свого звернення до Пашиняна Алієв весь час зловтішно посміхався.

Зловтішне відеозвернення Алієва:

Водночас прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що підписав угоду про режим припинення вогню у Карабасі, бо на цьому наполягала армія.

За його словами, перспектив у розв'язання проблем, які стоять перед Єреваном, немає або їх ресурс виявився вичерпаний.

"Армія говорила, що треба зупинитися. Тому що у нас є питання, перспектив їх вирішення немає, або ресурс виявився вичерпаний", - заявив Пашинян, його цитує Sputnik Вірменія.

Він розповів, що ухвалив це рішення, оскільки наслідки продовження бойових дій були б набагато важчими. За його словами, солдати билися в Карабасі без заміни і дуже втомилися.

Договір про припинення війни в Карабасі – про що йшлося раніше:

  • Лідери Вірменії, Азербайджану і Росії підписали спільний документ про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Після підписання документа в Єревані почалися масові заворушення.
  • Тисячі протестувальників увірвалися до будівлі уряду Вірменії й почали розбивати там меблі та техніку. Крім того, обурений натовп побив спікера Арарата Мірзояна. зараз він перебуває у лікарні.
  • Опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії й скасувати рішення щодо перемир'я. Також опозиція має намір відправити у відставку прем'єра Нікола Пашиняна.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Вірменія капітулювала, підписавши домовленості про припинення військових дій у Нагірному Карабасі.
  • Президент Вірменії Армен Саргсян заявив, що дізнався з преси про підписання домовленостей про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти