Багато вимруть: вчені шокували прогнозом на найближчі 50 років

17 лютого 2020, 21:30
Через зміни клімату в світі зникнуть популяції рослин і тварин.
глобальное потепление
Кліматологи повідомили, що багато тварин вимруть через 50 років / russellhylton.blogspot.com

Через глобальне потепління і зміну клімату вчені зробили страшний прогноз - до 2070 року з лиця землі зникнути близько третини тварин і рослин.

Головним фактором, який впливає на виживання популяцій тварин і рослин дослідники вважають максимальну денну літню температуру, пише CBC.

Вчені виявили, що близько 44% досліджуваних видів тварин вимирали в окремих ареалах, якщо максимальна температура там підвищувалася більше ніж на 0,5°C. Зростання температури на 2,9°C і вище, за їхніми словами, призвело до локального зникнення 95% видів.

відео дня

Вчені також нагадали, що січень 2020 року став найспекотнішим за 141 рік спостережень, а останнє десятиліття – найжаркішим за весь час обліку. Крім того, кліматологи вважають, що 2020 рік "з великою ймовірністю увійде до числа п'яти найтепліших років у історії".

В найбільшій зоні ризику знаходяться тварини і рослини, які мешкають у тропіках. Швидкість зникнення рослин і тварин буде прямо залежати від того, наскільки швидко нагрівається планета.

"Якщо ми будемо дотримуватися Паризькох угоди щодо клімату, то до 2070 року можемо втратити близько 20% видів рослин і тварин. Однак більш сильне потепління може призвести до зникнення понад третини або навіть половини всіх видів тварин і рослин", – зазначив професор університету арізони Джон Вінс.

Глобальне потепління в Україні

Раніше Главред писав, що експерт і завідувач лабораторією прикладної кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Світлана Краковська розповіла, які вигоди може отримати наша країна від глобального потепління вже в найближчому майбутньому.

"У низці регіонів можна буде вирощувати по два, а то й по три врожаї. До того ж з кожним роком стають все більш сприятливі умови для вирощування культур, які раніше вважалися в Україні екзотичними. Я не кажу вже про те, що теплі зими дозволяють витрачати менше грошей на опалення", — розповіла вона. На думку Краковської, глобальне потепління однозначно вплине на рівень опадів, що випадають в Україні в різний час року.

Також нагадаємо, глобальні зміни клімату позначаться на погодних умовах в Україні, заявила Світлана Краковська.

За її прогнозом, найближчим часом, окремі роки зими в Україні будуть морозними і сніжними, в той же час кількість теплих зим збільшуватиметься. Вона також попередила, що кількість опадів в Україні залишиться приблизно на нинішньому рівні, але основна їхня частина випадатиме в холодний сезон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти