Загальна мобілізація в Україні: хто та де має право вручати повістки

12 квітня 2022, 23:55
В Україні триває третя хвиля мобілізації, а це означає, що вручити повістку можуть за місцем проживання, за місцем роботи.
Загальна мобілізація в Україні: хто та де має право вручати повістки
Де і хто може вручити повістку / фото ВСУ

На тлі війни з Росією в Україні триває загальна мобілізація.

У нашій країні введено воєнний стан і президент України видав указ" Про загальну мобілізацію", який затверджений Законом України "про мобілізацію" 3 березня 2022 року.

Де можуть вручити повістку

В Україні триває третя хвиля мобілізації, а це означає, що вручити повістку можуть за місцем проживання, за місцем роботи, передати через рідних або залишити в дверях, в поштовій скриньці.

відео дня

Також повістку можуть вручити де завгодно: на вулиці, на блокпостах. У законі цей момент не уточнений і не забороняє вручати повістки в будь-якому місці. Її мають вручати на підставі документа, який засвідчує особу.

Як пояснили в Генштабі ЗСУ в коментарі для УН, немає проблеми і порушень, коли повістку до військкомату вручають чоловікам на блокпостах або на вулиці.

"Всім не вручають же. Якщо людина не з'явився в територіальний центр комплектування і соцпідтримки, а вона мала з'явитися і тут з'явилася можливість дати йому повістку, то в чому проблема? Ніхто не порушує закон. Не бачимо тут проблеми", - повідомили в Генштабі.

Також у відомстві додали, що всім підряд таким чином повістки не вручають. Зазвичай це відбувається, коли людина не прийшла до військкомату (ТЦК і соцпідтримки). Про таких громадян є відповідна інформація в базі.

Чоловіки зобов'язані самі з'явитися в територіальні центри комплектування. За ухилення від служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Хто може вручити повістку

  • Співробітники військових комісаріатів
  • Співробітники місцевих органів виконавчої влади
  • Співробітники органів місцевого самоврядування
  • Посадові особи районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки
  • Органи Національної поліції мають право доставляти громадян до територіальних центрів комплектування військовозобов'язаних.

Нагадаємо, раніше 12 квітня російський диктатор Володимир Путін заявив, що нібито розв'язана ним війна проти України "була неминучою", і те, коли вона почалася б, було лише "питанням часу".

"Зіткнення з антиросійськими силами, які вирощувалися в Україні, було неминучим, це було питання часу. ВКС РФ в ході "спецоперації" в Україні діють мужньо, грамотно, ефективно і результативно", – сказав Путін.

При цьому російський диктатор самовпевнено зазначив, що Росія нібито не відділяється від світу, і що, мовляв, "це неможливо".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти