ЗСУ розбили бригаду ворога та просунулись на Бахмутському напрямку

28 липня 2023, 15:56
2716
Окупанти чинять опір і активно використовують артилерію проти наших ЗСУ.
ЗСУ розбили бригаду ворога та просунулись на Бахмутському напрямку
ЗСУ наступають на Бахмутському напрямку / колаж: Главред, фото: 17 ОТБр імені Констянтина Пестушко

Росіяни активно використовують артилерію та міномети, що ускладнює просування, розповів командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький.

"У ході операції на Бахмутському напрямку, 3 рота 2 штурмового батальйону 3 ОШБр звільнила понад 1200 метрів української території. Також бригада повідомила про взяття в полон 8 росіян 83 бригади ДШВ армії ворога. Частина російських військових втекла, решта була ліквідована", - повідомив Білецький у своєму Telegram.

Він розкрив, що росіяни активно використовують артилерію. Окрім цього, територія на підступах ретельно замінована.

відео дня
ЗСУ розбили бригаду ворога та просунулись на Бахмутському напрямку
Білецький повідомив про ситуацію на Бахмутському напрямку / скріншот: t.me/BiletskyAndriy

ЗСУ просуваються під Бахмутом

На Бахмутському напрямку у Донецькій області ситуація дуже напружена, але українські воїни поступово просуваються вперед і звільняють землі, заявив командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський.

Командувач Сухопутними військами зазначив, що головна роль в цьому процесі належить штабу угруповання, офіцери якого проводять аналіз обстановки за багатьма напрямками, готують пропозиції і бойові розпорядження військам.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, що ЗСУ масштабно наступають на Запоріжжі, окупантам РФ світить "котел". Головнокомандувач ЗСУ подякував українським воїнам, "які захищають і відстоюють українську державність щодня, щогодини в боях проти російського агресора".

У Генштабі розповіли, що ЗСУ просунулися вперед на двох напрямках і вийшли на нові рубежі. Підрозділи Сил оборони України закріплюються на досягнутих позиціях, розповів Андрій Ковальов.

ЗСУ пішли вперед і просуваються відразу на декількох напрямках. За даними Генштабу, ЗСУ продовжували наступ на північ і південь від Бахмута. Російські джерела стверджували, що українські сили проводили штурми відразу біля декількох населених пунктів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти