Зеленський зажадав від країн Заходу введення безпольотної зони над Україною

24 лютого 2022, 18:57
Питання введення безпольотної зони український лідер Володимир Зеленський, обговорив, зокрема, безпосередньо з президентом Франції Еммануелем Макроном.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Reuters

Президент України Володимир Зеленський вимагає негайного введення "безпольотної зони" над територією нашої країни і розраховує на всебічну допомогу Заходу - для відображення військового. вторгнення Росії. Дане питання український лідер обговорив, зокрема, з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляється в його сервісі Twitter.

"Пакет додаткових жорстких санкцій щодо РФ від ЄС вже на підході. Обговорив всі деталі з Емманюелем Макроном", - написав він у Твіттері.

Зеленський особливо відзначив два елементи санкційного пакету, на які він розраховує.

відео дня

"Вимагаємо відключення Росії від SWIFT, введення безпольотної зони над Україною та інших дієвих кроків щодо зупинки агресора", - написав президент України.

читайте такожКулеба: вимкніть Росію від SWIFT!

Санкції проти Росії за вторгнення в Україну

Існує реальна ймовірність того, що Європейський Союз може піти на відключення Російської Федерації від SWIFT, платіжної системи з високим рівнем безпеки, яка об'єднує тисячі фінансових установ по всьому світу.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Високопоставлений дипломат Євросоюзу розповів CNN, що"розмова про відключення Росії від SWIFT йде". Але сам він вважає, що "економічні інтереси здобудуть перемогу в суперечці, і Євросоюз не відключить Росію від SWIFT".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти