В Міноборони прокоментували використання окупантами хімічної зброї в Маріуполі

12 квітня 2022, 13:05
Як каже заступник керівника Міноборони Ганна Маляр, остаточна інформація щодо використання хімічної зброї окупантами буде пізніше.
Маляр
Анна Маляр / facebook.com/ganna.maliar

Ганна Маляр, заступник керівника Міністерства оборони України Олексія Резнікова, дала офіційний коментар з приводу застосування хімічної зброї російськими окупантами в понівеченому ними місті Маріуполь. Про це вона говорила 12 квітня в ефірі телемарафону.

"Станом на даний момент ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що. За попередніми даними, є припущення, що це, швидше за все, були фосфорні боєприпаси. Можливо. Остаточна офіційна інформація буде пізніше. Але потрібно розуміти, що ризик застосування хімічної зброї дійсно існує і він досить високий", - заявила Маляр.

Трохи раніше представники полку Нацгвардії "Азов" говорили, що люди, які постраждали після поширення ворогом отруйної речовини в Маріуполі, зараз перебувають у відносно задовільному стані.

відео дня

І контакт мирних жителів з цією речовиною був мінімальним - тому що епіцентр поразки знаходився досить далеко від місця їх знаходження.

читайте такожСтало важко дихати: окупанти скинули на Маріуполь отруйну речовину - Азов

Нагадаємо, раніше, ввечері в понеділок, 11 Квітня, на Маріуполь окупанти скинули хімічну зброю. Про це повідомили представники полку Нацгвардії "Азов" (саме вони ведуть важкі бої в повному оточенні з росіянами і бойовиками "ДНР").

Повідомлялося, що снаряд з хімічною зброєю скинули з безпілотника. Постраждалі скаржилися на дихальну недостатність і вестибуло-атактичний синдром.

Пізніше куратор "Азова" Андрій Білецький розповів, що застосування найнебезпечнішої зброї було в районі заводу"Азовсталь". Він повідомив, що постраждали три людини вони знаходяться в задовільному стані.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти