Захоплення Авдіївки не дасть переваг: ISW про те, куди окупанти підуть далі

17 лютого 2024, 09:57оновлено 17 лютого, 10:39
421
Російські загарбники відправили в штурми Авдіївки всі резерви, перекинули підрозділи з інших напрямків і втратили велику кількість солдатів.
Захоплення Авдіївки не дасть переваг
Захоплення Авдіївки не дасть переваг / колаж: Главред, фото: Влада і Костянтин Ліберови

Російські війська, найімовірніше, зроблять спробу просунутися на захід від Авдіївки донецької області, ближче до підготовлених позицій, на які відійшли воїни України. Однак, зробити це буде досить важко, повідомляють у звіті Інституту вивчення війни ISW.

Аналітики зазначають, що росіяни можуть зазнати ще більших втрат, якщо ухвалять рішення атакувати нові наступні позиції українців у відкритому полі. Вся справа в скупченні українських військових на нових позиціях.

При цьому російські війська, швидше за все, прагнуть всіляко ускладнювати вихід українських військ, щоб завдати ЗСУ оперативних втрат.

відео дня

"Захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг або можливостей для оперативно значущих наступів", - повідомили аналітики.

При цьому, експерти вважають, що українці будуть змушені проводити контратаки, щоб до кінця вивести війська з Авдіївки і стабілізувати лінію фронту.

Ситуація в Авдіївці

Як повідомляв Главред, на 16 лютого 2024 року російські військові без зупинки наступали на Авдіївському напрямку, незважаючи на те, що втрати противника в сім разів перевищують українські. Про це повідомив військово-політичний оглядач "Інформаційного спротиву" Олександр Коваленко.

Також, зі зруйнованих позицій українські воїни з кінця 16 лютого виходять за допомогою маневрів і закріплюються на нових рубежах. Командир Транавський акцентує увагу на тому, що головним пріоритетом залишається збереження життя наших бійців. Однак, під час одного з виходів, кілька захисників України потрапили в полон.

При цьому вночі 17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про виведення українських підрозділів з Авдіївки. "Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася навколо Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров'я військовослужбовців, ухвалив рішення щодо виведення наших підрозділів з міста та переходу до оборони на більш вигідних рубежах", - ідеться в повідомленні головкому.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти