Захоплення танкера Curacao Trader в Нігерії: у МЗС уточнили, скільки українців потрапили у полон

18 липня 2020, 18:25
Всього в заручниках у піратів знаходяться 13 членів екіпажу танкера.
МЗС України
Дипломати уточнюють обставини події / Капітал

Біля берегів Нігерії пірати захопили продуктовий танкер Curacao Trader, на борту якого перебували громадяни України та Росії. В українському МЗС стверджують, що у заручниках у піратів перебувають шестеро українців.

Про це заявив глава департаменту консульської служби українського зовнішньополітичного відомства Сергій Погорельцев у коментарі Українській правді.

Раніше повідомлялося про чотирьох українців у полоні, однак у МЗС уточнили, що викрали 6 громадян України.

відео дня

У дипломатичному відомстві розповіли, що в Гвінейській затоці біля берегів Нігерії піратами були викрадені 13 з 19 членів екіпажу Curacao Trader.

"Серед захоплених моряків - 6 громадяни України. Посольства України у Нігерії і Великобританії встановили зв'язок з судновласником, оператором судна і уточнюють обставини справи", - розповів Погорільців.читайте такожБіля берегів Нігерії викрадено судно з українцем на борту

Встановлено, що статус танкера CURACAO TRADER IMO 9340908 відображається як "Не під командуванням".

Примітно, викрадення членів екіпажу танкера сталося в найдальшій від берега точці Гвінейської затоки, де випадки діяльності піратів практично не реєстрували.

Нагадаємо, в серпні минулого року біля берегів Камеруну були викрадені 17 українських та китайських моряків. Викрадачами назвали нігерійських піратів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти