Загадкова загибель Кучапіна: дружина та друзі волонтера звернулися з проханням

24 липня 2020, 21:04
За інформацією, слідство виявило, що відносно Олексія не було здійснено насильницьких дій, і його смерть не була спричинена вбивством.
Кучапин, волонтер
Дружина Кучапина претензій до поліції не має Суспільне

Працівники громадської організації Будинок милосердя, керівника якої Олексія Кучапина знайшли мертвим на орендованій квартирі в Києві, не мають претензій до поліції.

Про це йдеться в заяві організації в Facebook.

За інформацією, слідство виявило, що щодо Олексія не було здійснено насильницьких дій, і його смерть не була спричинена вбивством.

відео дня

"Поліція спрацювала професійно, оперативно, в рамках прийнятих процедур, і ми дуже вдячні за співпрацю. Жодних претензій до дій органів влади немає", – відзначили в Будинку милосердя.

Колеги Кучапіна поскаржилися, що більшість джерел інформації в соціальних мережах або подають інформацію суб'єктивно, або вона взагалі не відповідає дійсності.

читайте такожПід Херсоном чоловік завів рабів і здавав їх в оренду

"Також просимо поставитися з розумінням до людського смутку і не розпитувати сім'ю та близьких про обставини трагедії", – підкреслюється в заяві, підписаній, в тому числі й дружиною Олексія Оленою.

Своєю чергою, один із організаторів акції під стінами МВС з вимогою розслідувати смерть Кучапіна Наталія Луньо заявила, що її викликали на допит як свідка, хоча вона не була знайома з померлим.

"Під час допиту мені задавали багато небажаних питань типу: "як звуть людей, з якими ви живете?", "як довго ви живете в Києві", на які я в основному відмовлялася відповідати. Слідчий намагався переконати мене, що наші вимоги неправильні й ми не уявляємо, який обсяг слідчих дій взагалі проводиться, що вся інформація, яка у нас є, неправдива", – написала жінка.

За її словами, підтвердити або спростувати будь-яку інформацію слідчий не міг, тому що нібито процесуальний кодекс не дозволяє відкривати її свідкам.

"Також на мої слова про те, що в соцмережах поширюється інформація про погрози, які отримував загиблий, і що ми не можемо її перевіряти, тому що у нас немає на це ресурсу, слідчий сказав щось на кшталт: ну так, ви тільки можете кричати", – додала Луньо.

Нагадаємо, про зникнення 39-річного волонтера до поліції 19 липня повідомила його дружина. Жінка розповіла, що Кучапін за три дні до того поїхав на машині в Дніпро і безслідно зник. 21 липня мертве тіло волонтера в орендованій квартирі в Дніпровському районі Києва виявили поліцейські, яких викликали сусіди. Як постановив судмедексперт, ознак насильницької смерті Кучапіна знайдено не було. При огляді квартири поліцейські, окрім документів і особистих речей померлого, вилучили 11 білих таблеток, а на столі виявили записку.

Пізніше товариш Кучапіна звернув увагу на дивні обставини його загибелі. Чоловік стверджував ‒ волонтера вбили, а його справу поліцейські намагаються спустити на гальмах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти