Юрій Корявченков: державна політика України щодо безпеки дорожнього руху потребує реформування

24 січня 2022, 10:45
Юрій Корявченков: державна політика України щодо безпеки дорожнього руху потребує реформування

Аварійність та смертність на дорогах України залишається гострою проблемою, переважно з причин низького рівня безпеки доріг, що призводить до величезних фізичних і моральних страждань суспільства, економічних втрат через травмування і загибель працездатного населення. По це повідомив Юрій Корявченков, народний депутат Верховної ради України IX скликання, Голова підкомітету з питань автомобільних доріг і дорожнього господарства.

"Науково доведено, що 95% ДТП можна запобігти. Тобто усі дорожні аварії не є стихійним лихом, вони піддаються науковому аналізу, який може виявити саме причини, чинники та обставини, як кожного окремого випадку ДТП, так і великих аварій, на рівні міста, області чи країни", - зазначив депутат.

Він вважає, що державна політика України щодо безпеки дорожнього руху у її теперішньому стані потребує реформування, як мінімум у трьох фундаментальних напрямках:

відео дня

1. Покращити виконання зобов’язань держави перед суспільством у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, щодо безпечних доріг, безпечних транспортних засобів, безпечної поведінки водіїв та пасажирів, а також у сфері надання екстреної медичної допомоги при ДТП.

2. Покращити Державну систему управління, виконання і контролю, в якій мають бути наявні інституційна відповідальність та координація дій різних органів.

3. Аналіз існуючих та осучаснення пріоритетів державних цілей та стратегії дій у сфері безпеки дорожнього руху, впровадження системи моніторингу і оцінки дієвості певних заходів.

Сьогодні Комітет з питань транспорту та інфраструктури працює над удосконаленням українського законодавства, як у сфері безпеки, так і у сфері електричного персонального транспорту. Наприклад, рекомендує Верховній Раді України повернути законопроекти з законодавчого унормування дорожнього руху електросамокатів, сігвеїв, сегвілів, гіроскутерів, а також закріплення прав, обов'язків та відповідальності осіб, які ними керують, на доопрацювання (використовувати технічно справні транспортні засоби, не перевозити пасажирів, встановити розміри штрафів тощо).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти