"Я був вражений": топ-генерал США відверто прокоментував статтю Залужного

4 листопада 2023, 17:09
4615
Колишній головнокомандувач сухопутних військ США в Європі прокоментував останню статтю Валерія Залужного. За його словами, це оцінка дуже гарного солдата.
'Я був вражений': топ-генерал США відверто прокоментував статтю Залужного
/ Колаж Главред, фото: УНІАН

Думки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, викладені в статті для The Economist, про те, що конфлікт перейшов у позиційну стадію, Бен Годжес, колишній головнокомандувач сухопутних військ США в Європі, оцінив як професійну думку досвідченого військового, який розуміє, як працювати в подібних умовах. Про це він заявив в ефірі "Суспільного".

"Я був вражений твердженням, яке було зроблене генералом Залужним. Воно було дуже професійним, дуже чітким і тверезим. А також воно вказує, що потрібно Україні для перемоги. Вся ця вага лежить на Сполучених Штатах та інших західних країнах, щоб надати Україні (все необхідне - ред.), щоб вона могла перемогти", - каже генерал.

Годжес наголосив, що не сприймає твердження Залужного як негатив або відношення щодо поразки.

відео дня

"Це професійна оцінка дуже гарного солдата, який знає, що треба для роботи", - сказав Бен Ходжес у відповідь на прохання журналістки прокоментувати слова українського головнокомандувача про те, чому в нас не спрацювали підручники НАТО.

Стаття Залужного для видання Economist - що відомо?

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, за словами Валерія Залужного, західні союзники були надто обережні у наданні Україні новітніх технологій та потужнішої зброї, що дозволило Росії перегрупуватися та посилити свою оборону після просування України на півночі в Харківській області та на півдні в Херсонській області наприкінці 2022 року.

Залужний повідомив про намір розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на збори чи за мобілізацією в Україні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також висловив думку, що Україні потрібна допомога Заходу в п'ятьох ключових аспектах. Україні необхідні важливі військові можливості та передові технології для того, щоб вийти з позиційної війни.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти