Уцілілий у трагедії Ан-26 курсант Золочевський зробив героїчний вчинок

26 вересня 2020, 15:22оновлено 26 вересня 2020, 17:08
Золочівський намагався врятувати товариша, який помер у лікарні.
Володимир Зеленський
Зеленський побажав якнайшвидшого одужання курсанту, який вижив в авіакатастрофі військового літака у Чугуєві / president.gov.ua

Потерпілий в результаті авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом 20-річний курсант В'ячеслав Золочевський, намагавшийся врятувати свого товариша, знаходиться в лікарні. Лікарі оцінюють його стан як стабільний, середньої тяжкості. У палату його приходив провідати президент Володимир Зеленський.

Лікарі заявили Суспільне Харків про те, що стан Золочівського оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Загрози життю курсанта наразі немає.

"Якоїсь допомоги в лікуванні він не потребує. Опіків у нього немає", - заявив начальник Військово-медичного центру Едуард Хоршун.читайте такожТрагічна аварія Ан-26: що сталося під Харковом

У Telegram-каналі президента Володимира Зеленського зазначено, що В'ячеслав Золочевський відзначився героїчним вчинком - він намагався врятувати товариша, який помер у лікарні.

"Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який, на жаль, помер сьогодні вранці. Це героїзм серед поля смерті", - зазначив Зеленський.

Уцілілий у трагедії Ан-26 курсант Золочевський зробив героїчний вчинок

Він провідав курсанта і побажав йому сил і якнайшвидшого одужання.

"Україна пишається тобою! Сил тобі пережити і оговтатися від цієї страшної ночі. Вічна пам'ять загиблим", - підкреслив президент.

Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом

  • Катастрофа військово-транспортного літака Ан-26 під Чугуєвом Харківської області трапилася у п'ятницю, 26 вересня, в 2 кілометрах від військового аеропорту міста. Аварія літака сталася при спробі заходу на посадку лайнера.
  • В трагедії загинули 26 людей. На борту літака перебували курсанти і офіцери військового університету імені Кожедуба у Харкові. Ще один курсант помер у лікарні. Вижити вдалося 20-річному В'ячеславу Золочевському, який зараз перебуває на лікуванні.
  • В Україні оголошено траур. Президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у Харківській області.
  • Попередньою причиною катастрофи літака ЗСУ у Міноборони вважають відмову датчика в двигуні літака.
  • У МВС показали відео останніх секунд польоту Ан-26 перед трагедією. Слідчі та експерти будуть встановлювати, що сталося після того, як командир повідомив про відмову лівого двигуна літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти