Вибори до Держдуми в "ДНР": бойовики розкрили нахабний сценарій

30 травня 2021, 21:27
Денис Пушилін назвав два можливі варіанти голосування жителів ОРДО.
У
Денис Пушилін / Reuters

На окупованій території Донбасу бойовики розглядають кілька варіантів голосування громадян з російськими паспортами на виборах до Держдуми РФ.

Як заявив ватажок "ДНР" Денис Пушилін в інтерв'ю, відкриття виборчих дільниць на окупованих територіях не передбачається.

Він каже, що питання, як буде проходити процес голосування жителів окупованих територій, які отримали російське громадянство, знаходиться на стадії розгляду.

При цьому ватажок терористичної "ДНР" назвав два можливі варіанти: виїзд на територію Російської Федерації або електронне голосування.

"Жителі Донбасу хочуть бути причетними до формування майбутнього Росії", - додав Пушилін.

читайте такожВибори до Держдуми в ОРДЛО: що відбувається на окупованих територіях

Паспортизація РФ в Криму і на Донбасі:

  • Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив про те, що примусова паспортизація, яку проводить російська окупаційна влада на території Криму та окремих районів Донецької та Луганських областей (ОРДЛО), торкнулася близько 2,9 млн українців.
  • Він уточнив, що близько 400 тисяч осіб пройшли примусову російську паспортизацію в окупованих районах Донбасу.
  • Станом на 18 лютого кількість жителів тимчасово окупованих бойовиками районів Донецької та Луганської областей, яким росіяни видали паспорти РФ, перевищило 600 тисяч осіб, заявив керівник главку МВС Росії по Ростовській області Олег Агарков.
  • Влада України не може автоматично позбавляти громадянства тих українців, які живуть в анексованому РФ Криму / тимчасово окупованих районах Донбасу і отримали російські паспорти, заявив депутат фракції Слуга народу Олександр Мережко.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти