Окупанти втекли зі Зміїного: на острові пожежа, лунають вибухи, а у РФ кажуть, що "завдання виконано"

30 червня 2022, 11:12оновлено 30 червня 2022, 11:49
Захисники України накрили Зміїний артилерією. Ворог наспіх евакуював залишки гарнізону на двох швидкісних катерах та залишив острів.
Острів Зміїний
Російські окупанти залишили острів Зміїний / Фото УНІАН

Російські окупанти залишили острів Зміїний після атак Збройних сил України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Оперативного командування Південь.

Зараз на Зміїному пожежа, лунають вибухи.

"Упродовж ночі, в результаті успішно проведеного чергового етапу військової операції з нанесенням вогневих ударів нашими ракетними і артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник наспіх евакуював залишки гарнізону в двох швидкісних катерах та, імовірно, покинув острів. Зараз на Зміїному пожежа, лунають вибухи", - йдеться у повідомленні.

Остаточні результати операції потребують дорозвідки.

Окупанти втекли зі Зміїного: на острові пожежа, лунають вибухи, а у РФ кажуть, що 'завдання виконано'

У міноборони країни-агресора підтвердили, що 30 червня окупанти пішли зі Зміїного. Щоправда, у Росії це називають "кроком доброї волі" і стверджують, що "завдання виконано".

Окупанти втекли зі Зміїного: на острові пожежа, лунають вибухи, а у РФ кажуть, що 'завдання виконано'

Раніше Telegram-канал Інсайдер з посиланням на джерела писав, що станом на 06:30 четверга, 30 червня, ворог залишив позиції на острові Зміїний.

"Нихка вибухів, що були чутні вночі на острові, здійснювалися безпосередньо противником з метою знищення зразків техніки та документації", - йдеться в повідомленні.

Також є інформація, що один з чотирьох вертольотів (попередньо Ка-52), який увечері 29 червня підлітав до Зміїного, в результаті роботи ЗСУ отримав пошкодження і впав у море в районі між островом і Одеським газовим родовищем. ВКС Росії проводили пошукові заходи, однак до позитивного результату вони не призвели. Гелікоптер затонув.

Окупанти втекли зі Зміїного: на острові пожежа, лунають вибухи, а у РФ кажуть, що 'завдання виконано'

Журналіст Андрій Цаплієнко опублікував у Telegram фото з острова Зміїний.

"На першому фото Зміїний, імовірно, сьогодні вранці. На другому супутниковому фото - вчора 29 червня. Припускають, що окупанти вирішили залишити острів, підірвавши всю свою техніку. Виходили зі Зміїного на трьох "Рапторах", швидкісних десантних катерах", - йдеться у повідомленні.

​  Острів Зміїний-фото 30 Червня 2022
​ Острів Зміїний - фото 30 червня 2022 / Фото t.me/Tsaplienko ​
Окупанти втекли зі Зміїного: на острові пожежа, лунають вибухи, а у РФ кажуть, що 'завдання виконано'
​ Острів Зміїний - фото з супутника 29 червня 2022 / Фото t.me/Tsaplienko ​

Зазначимо, вранці 30 червня в ОК Південь повідомляли, що українські військові завдали ще кілька успішних ударів по розташуванню військ РФ та їхній техніці на остові Зміїний. Там захисники підбили черговий ворожий ЗРПК Панцир-С1.

Нагадаємо, раніше Главред писав, що якщо російським окупантам вдасться закріпитися на острові Зміїний, Україні загрожують катастрофічні наслідки не лише у військовому, але й в економічному плані.

Розташування острова таке, що при розміщенні на ньому засобів протиповітряної оборони та іншого озброєння можна загрожувати не лише західній частині акваторії Чорного моря, а й південній частині суші України – від Одеси до Криму. При цьому також створюється серйозна небезпека для судноплавства на Дунаї та для західного узбережжя Румунії, яка є членом НАТО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти