ЗСУ "покришили" десятки тисяч росіян: генерал розкрив грандіозні втрати РФ

1 вересня 2024, 17:10
1366
Олександр Павлюк уточнив кількість видів знищеної військової техніки та озброєння РФ.
Знищена російська техніка, українські військові
Стали відомі втрати росіян за серпень / 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, УНІАН

Про втрати армії країни-агресора РФ за серпень 2024 року розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

За його даними, ЗСУ за місяць боїв знищили 36 тисяч 810 солдатів РФ. Про це він написав у своєму Telegram.

Водночас російські окупанти також втратили 6383 одиниці озброєння та військової техніки.

відео дня

"У серпні 2024 року втрати противника склали близько 36 810 осіб особового складу", - зазначив український воєначальник.

Водночас він уточнив кількість видів знищеної військової техніки та озброєння РФ:

  • 193 танки;
  • 557 бойових броньованих машин;
  • 1517 артилерійських систем;
  • 44 РСЗВ;
  • 33 засоби ППО;
  • 2065 одиниць автотехніки;
  • 278 одиниць спецтехніки.

Хто такий Олександр Павлюк?

Олекса́ндр Олексі́йович Павлю́к (нар. 20 серпня 1970, м. Новоград-Волинський, нині Звягель) — генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Сухопутних військ (з 2024). Член Ставки Верховного Головнокомандувача з 2023 року, пише Вікіпедія.

Перший заступник Міністра оборони України (2023—2024), командувач Операції об'єднаних сил (2021—2022). У 2022 році отримав звання "Герой України".

На посаді командувача ООС він керував обороною на сході України, зокрема, військові частини Об'єднаних сил ЗСУ втримували Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасну та інші міста Донецької та Луганської областей. Маріуполь, заблокований військами РФ, продовжував оборонятися, незважаючи на постійні обстріли.

15 березня 2022 року знятий з посади командувача ООС і призначений головою Київської ОВА. Саме Олександру Павлюку доручена організація оборони та забезпечення столиці України — міста Києва. Станом на початок квітня 2022 року спільними зусиллями підрозділів, задіяних в обороні міста, противника вдалося відтіснити від Києва на декілька десятків кілометрів на всіх напрямках.

Павлюк додав, що українські захисники також збили 5 літаків, 2 гелікоптери, а також 1539 безпілотників оперативно-тактичного рівня (БпЛА ОТР) і 150 ворожих ракет.

Скріншот
/ t.me/Pavliuk_KSV

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що Володимир Зеленський скликав на нараду військових. На нарадах детально обговорили за кожним напрямком на фронті, однак найбільше уваги - Покровськ і Торецьк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як може розвиватися наступ РФ на Покровськ. У незручному та небезпечному становищі можуть опинитися підрозділи в зоні Карлівка - Невельське - Красногорівка - Зоряни.

Як повідомлялося раніше, росіяни захопили ще один населений пункт під Покровськом. Зазначається, що окупанти захопили селище Птиче. Також ворог просунувся були Піщаного, Калинового, у Карлівці, Мемриці, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новоградівці.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти