"Вийшли на новий кордон": Коваленко розкрив, як може розвиватися наступ РФ на Покровськ

28 серпня 2024, 19:51
441
Зараз у незручному та небезпечному становищі можуть опинитися наші підрозділи в зоні Карлівка - Невельське - Красногорівка - Зоряни.
ВСУ, Покровск
РФ готується до наступу на Покровськ / колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, deepstatemap

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що армія РФ вийшла на кордон Гродівка - Новогродівка та повернула на південь - на Селидове.

"Це було очікувано, оскільки продовжуючи наступ на Покровськ і виходячи за межі Новогродівки, росіяни опинилися б у гранично незручному й небезпечному становищі, з урахуванням незахищеного південного флангу", - вважає експерт.

За словами Коваленка, нині ж у гранично незручному та небезпечному становищі можуть опинитися наші підрозділи в зоні Карлівка - Невельське - Красногорівка - Зоряни. Окупанти розгорнули інтенсивні штурмові дії на Маринівку - Михайлівку - Селидове, а завдяки окупації Мемрика отримали можливість прямого спуску через Лісівку на Гірник.

відео дня

"Перерізання М-30 та південне просування РОВ значно ускладнить становище СОУ на Курахівському напрямку", - заявив Коваленко.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Також військовий експерт зазначив, що Зз іншого боку необхідність формування південного флангу загальмує просування у напрямку Покровська і може відтермінувати завершальну фазу наступальної операції. Втім, формування південного флангу вимагає зосередження серйозного ресурсу РФ, який у цьому процесі в певному сенсі сточений. Біля Селидового він уже сточується, і доволі інтенсивно.

"Загалом необхідність РОВ перерозподіляти ресурс, при цьому без необхідного перегрупування, дає тимчасовий карт-бланш щодо зміцнення позицій до Покровська та Мирнограда. Головне - правильно скористатися цим карт-бланшем, який теж не є нескінченним", - додав Коваленко.

'Вийшли на новий кордон': Коваленко розкрив, як може розвиватися наступ РФ на Покровськ
Що відомо про Покровськ / Инфографика: Главред

Яка ситуація під Покровськом

Нагадаємо, що військовий експерт Іван Ступак заявив про значний прорив росіян та попередив про жорстокі бої за Покровськ. Росіяни зрозуміли, з якою метою проводиться відволікаючий маневр на Курщині, і вони не перекидали свої сили з Покровського напрямку. Навпаки, цей напрямок тільки посилюють.

Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Покровському напрямку. Він зазначив, що російське просування в напрямку Покровська було б неминучим, незалежно від кількості українських бригад, залучених до бойових дій. Жахлива ситуація із Бахмутом може повторитись у Покровську.

Стало відомо, що росіяни захопили ще один населений пункт під Покровськом. Зазначається, що окупанти захопили селище Птиче. Також ворог просунувся були Піщаного, Калинового, у Карлівці, Мемриці, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новоградівці.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти