ЗСУ досягли вкрай важливих успіхів на запорізькому напрямку - ISW

22 серпня 2023, 07:14
1144
Сили оборони України 20-21 серпня домоглися тактично важливих успіхів в районі села Роботине і східніше на заході Запоріжжя, повідомляють в ISW.
ЗСУ, обстріл
ЗСУ продовжують контрнаступи на кордонах Донецької та Запорізької областей - ISW / колаж Главред, фото УНІАН

ЗСУ 20-21 серпня 2023 року домоглися тактично важливих успіхів в районі села Работине, а також східніше і західніше в межах Запорізької області. Такий аналіз бойових дій представив Інститут вивчення війни (ISW).

Як кажуть аналітики, ЗСУ продовжують контрнаступальні операції на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на сході України. На цьому тлі російські блогери не перестають скаржитися, що їх окупаційним військам не вистачає техніки і вони страждають від невисокого бойового духу по всій лінії фронту.

"На кадрах з геолокацією, опублікованих 20 і 21 серпня, видно, що українські сили досягли центральної частини н.п. Работине і прорвали частину російської оборони південніше Малої Токмачки", – йдеться у зведенні ISW.

відео дня

Напередодні заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що захисники досягли успіху в напрямку на південний схід від Работиного і на південь від Малої Токмачки, а російські війська безуспішно контратакували на схід від першого населеного пункту. І вона, і російські джерела говорили, що бойові дії в Работіно тривають.

"Ми раніше оцінили, що українські атаки на Работине мають тактичне значення, оскільки наступ в цьому районі може дозволити Силам оборони почати діяти повз найщільніших російських мінних полів. Успіхи України в цій галузі, ймовірно, підтверджують цю оцінку. Наполегливе просування в цьому районі також, ймовірно, спрямоване на ослаблення російських сил, які доклали значних зусиль, ресурси і персонал, щоб утримувати позиції навколо села", – зазначили в ISW.

Контрнаступ ВСУ

ЗСУ йдуть вперед, незважаючи на запеклі бої, заявили в розвідці Міноборони Великобританії. Згідно з даними аналітиків, війська продовжили просування на Бердянському напрямку, а російські окупанти безуспішно атакували на Куп'янському напрямку в Харківській області.

В Інституті вивчення війни вважають, що у ЗСУ є безліч способів перерізати сухопутний коридор РФ. Як вважають аналітики, звільнення Мелітополя-тільки один із способів.

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що ЗСУ йтимуть до Криму довше, ніж здається. За його словами, Динаміка бойових дій вказує на те, що наступ не буде стрімким.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти