Зустріч Зеленського з Путіним: у Кремлі поставили умову і назвали тему переговорів

26 грудня 2021, 15:55
1344
Володимир Путін готовий до переговорів з Володимиром Зеленським, заявив Дмитро Пєсков.
Зеленський, Путін
У Кремлі оцінили перспективу зустрічі Володимира Зеленського з Володимиром Путіним / Reuters

У Кремлі розповіли про те, що готовий обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським на зустрічі Володимир Путін.

Як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на каналі Росія-1, Путін готовий обговорювати двосторонні відносини.

За його словами, президент РФ не має наміру спілкуватися із Зеленським в якості сторони конфлікту на Донбасі.

"Ви знаєте, що Зеленський хоче обговорити з Путіним як зі стороною конфлікту (...) Питання врегулювання - питання не до Путіна. Путін каже, що, якщо ви хочете спілкуватися, давайте поговоримо про двосторонні відносини", - сказав прес-секретар президента РФ.

На питання, чи може Зеленський приїхати на зустріч глав держави СНД, яка наступного тижня пройде в Санкт-Петербурзі, він розсміявся: "Зеленський може приїхати, безумовно, але я не думаю, що він це зробить".

Він також підкреслив, що безпека Росії знаходиться під загрозою через нібито "обман" Заходу про нерозширення НАТО на схід.

"Протягом двох десятиліть останніх, навіть більше, напевно, нас методично обманювали, причому в результаті цього обману ми прийшли до ситуації, коли наша безпека знаходиться під загрозою: знаходиться під загрозою продовження цього самого обману, під загрозою подальшої експансії і політичної, і військової інфраструктури НАТО в бік наших кордонів", - сказав він.

При цьому Пєсков згадав можливе розширення НАТО на пострадянські країни, включаючи Україну.

"Це вже питання, ну, фактично життя і смерті для нас", - заявив прес-секретар Володимира Путіна.

читайте такожЗагроза удару РФ: у Путіна відповіли на питання про підготовку вторгнення в Україну

Пропозиція Зеленського про зустріч з Путіним

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до зустрічі з главою Кремля Володимиром Путіним тет-а-тет. Однак, він упевнений, що оточення російського лідера проти цієї зустрічі, яка може принести "несподіваний результат".

"Я хотів би зустрітися з президентом Росії. Мені зрозуміло, що в форматі тет-а-тет зустріч може бути досить предметною. Мені зрозуміло, що оточення президента Росії не хоче, щоб ми зустрічалися тет-а-тет, тому що це може принести несподіваний результат", - особливо зазначив лідер України.

Також Зеленський готовий до зустрічі в нормандському форматі.

Зеленський заявив, що Банкова веде переговори з Кремлем з питання організації зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков у відповідь сказав, що Москва і Київ не ведуть конкретних переговорів щодо зустрічі Путіна і Зеленського.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти