Ворог не може захопити Бахмут і намагається оточити Авдіївку - Міноборони

1 квітня 2023, 11:34оновлено 1 квітня 2023, 12:09
Ворог веде наступ на чотирьох напрямках, а саме - на Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Авдіївському.
Анна Маляр, війна в Україні
Ситуація на Сході "залишається досить складною", сказала Ганна Маляр / Фото: facebook.com/ganna.maliar, 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу

Армія країни-агресора РФ веде наступ одночасно на чотирьох напрямках, але переважно успіху не має. Ворог не може захопити Бахмут, а також намагається оточити Авдіївку. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, ситуація на сході в районах ведення оборонної операції "залишається досить складною".

Окупанти проводять основні наступальні дії одночасно на чотирьох напрямках, а саме - на Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Авдіївському.

"Найбільші зусилля зосереджують на встановленні контролю над Бахмутом, намагаються просуватися до центральної частини міста, на окремих ділянках мають незначні змінні успіхи. Але захопити місто не можуть. Навколо і в самому місті тривають жорсткі бої. Також ворог веде наступальні дії в районі Авдіївки з метою оточити місто і блокувати шляхи постачання", - написала Маляр в Telegram.

Крім того, вона додала, що бої тривають у Білогорівці та Мар'їнці.

Бої за Бахмут

У звіті Інституту вивчення війни 31 березня йдеться про те, що ЗСУ змусили російські окупаційні війська суттєво знизити темпи наступу в Бахмуті Донецької області, стабілізувавши свої фланги на півночі та півдні. За словами аналітиків, ЗСУ зуміли запобігти оточенню міста ворогом.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр 31 березня заявила, що операція в Бахмуті стала "найдорожчою" для Росії за весь час повномасштабного вторгнення в Україну та не виправдовує себе з точки зору військової доцільності.

1 квітня аналітики ISW заявили, що українська армія відновила свої позиції навколо Бахмута Донецької області та продовжує утримувати стратегічно важливе місто.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти