"Скористаємося шансом для дипломатії": у Зеленського відповіли на слова Байдена про напад Росії

19 лютого 2022, 07:34оновлено 19 лютого 2022, 16:46
499
Подоляк підкреслив, що позиція президента США, безсумнівно, заснована на інформації розвідувальної спільноти, але що в голові у Путіна - не знає ніхто.
Джо Байден
У Зеленського відповіли на слова Байдена про напад Росії / Фото Reuters

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував виступ президента США Джо Байдена і заявив, що Україна скористається шансом для дипломатії. Однак ніхто не знає, "які думки в голові" у президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляє CNN, Подоляк підкреслив, що позиція президента США Джо Байдена, безсумнівно, заснована на інформації розвідувальної спльноти, заявивши, що "це не питання згоди або незгоди із заявами".

Однак, зазначив Подоляк, "слід звернути увагу на більш важливий сенс у словах президента Байдена: він підтвердив, що шанс для дипломатії все ж є. І ми скористаємося цим шансом".

Інший високопоставлений український чиновник повідомив CNN, що президент України Володимир Зеленський все ще планує відправитися в Мюнхен і повернутися в той же день. Але він зазначив, що "ситуація з безпекою буде оцінена вранці".

Можливе вторгнення Росії в Україну

17 лютого під час обстрілу з боку тимчасово окупованих територій ОРЛО один зі снарядів влучив у дитячий садок у Станиці Луганській на Луганщині. При цьому в російських ЗМІ запустили дезінформацію про те, що в результаті обстрілу нібито постраждав дитсадок на території так званої "ЛНР".

18 лютого ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін на Донбасі оголосив масову евакуацію населення. Жителям тимчасово окупованих районів Донецької області бойовик запропонував виїхати в Ростовську область Російської Федерації. Незабаром до Пушиліна приєднався і Леонід Пасічник - ватажок угруповання "ЛНР", який теж закликав жителів тимчасово окупованих територій їхати в Росію.

18 лютого президент США Джо Байден виступив з оновленою інформацією щодо ситуації навколо України. У своєму виступі він заявив, що "бачив повідомлення про значне зростання порушень режиму припинення вогню підтримуваними Росією бойовиками, які намагаються спровокувати Україну на Донбасі". За словами Байдена, Путін прийняв рішення напасти на Україну.

Україна не готує напад на Донбасі, як повідомляють окупаційні пропагандистські ЗМІ, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти