Відправка військ Естонії в Україну: посол зробила неочікувану заяву

19 червня 2024, 13:30
432
В Естонії заявили про готовність обговорювати відправку своїх військових в Україну.
Відправка військ Естонії в Україну: посол зробила неочікувану заяву
Естонія готова відправити свої війська в Україну / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, 4 окрема танкова бригада

Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк заявив, що уряд Естонії готовий обговорювати відправку своїх військових в Україну. Для Таллінна це на "червона лінія".

"Ми сказали, що готові це обговорювати. Для нас це не червона лінія. Ми сподіваємося на спільну позицію НАТО або Європейського союзу, і наші лідери, я маю на увазі, особливо Міністерство оборони, вони це обговорюють, і нещодавно вони сказали, що для нас немає нічого неможливого", - заявила вона в інтерв'ю РБК-Україна.

Посол додала, що Естонія готувала українських інструкторів у країні.

відео дня

Що відомо про НАТО?

НАТО, Північноатлантичний альянс - міжнародна міжурядова організація, військово-політичний союз 31 держави Північної Америки і Європи, які прагнуть досягти мети Північноатлантичного договору, підписаного у Вашингтоні 4 квітня 1949.

Відповідно до статутних документів Альянсу головна роль НАТО полягає у забезпеченні свободи та безпеки країн-членів із використанням політичних і військових засобів, пише Вікіпедія.

7 березня 2024 року НАТО офіційно прийняло Швецію, тож тепер Північноатлантичний альянс має союз із 32 державами.

Війська НАТО в Україні: що відомо

Нагадаємо, що Макрон готує гучну заяву та розкрив, що робитимуть війська Франції в Україні. Крім цього Франція направить ЗСУ новий пакет військової допомоги. Макрон прагне бути європейським політичним лідером і використати це в майбутній політичній кар’єрі, вважають аналітики.

Ріші Сунак зробив неочікувану заяву про відправку військ Британії в Україну. На думку британського прем'єра, ухвалене на саміті Групи семи в Італії рішення щодо використання прибутку від заморожених активів Росії на потреби України стало демонстрацією того, що "G7 готова на все".

Олаф Шольц різко висловився про відправлення військ в Україну. Шольц чітко дав зрозуміти, що такі дії, на його думку, можуть призвести до ескалації на фронті, чого він побоюється. Він акцентував увагу на тому, що в жодному разі не буде відправляти в Україну німецьких солдатів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти