Ветеран підпалив себе на Майдані: донька розповіла про стан

12 жовтня 2020, 23:09
Близькі запевняють, що мотив вчинку чоловіка був політичний.
Ветеран підпалив себе на Майдані: донька розповіла про стан
Микола Микитенко підпалив себе на Майдані / Фото: Відсіч

У Києві на Майдані Незалежності 11 жовтня ветеран АТО облив себе горючою сумішшю і підпалив, зараз він знаходиться в комі.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на інформацію від прес-секретаря Нацполіції Оксану Блищик, чоловік госпіталізований у вкрай важкому стані, оскільки він отримав 90% опіків тіла.

Самопідпал чоловік здійснив вночі, спочатку про подію стало відомо з соцмереж. Пізніше з'ясувалося, що це 49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко.

відео дня

У коментарі Суспільному дочка потерпілого Юлія Микитенко розповіла, що її батько знаходиться в комі, а радикальний вчинок він зробив з політичних мотивів.

"Мотиви суто політичні. Незгода з діями влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам'яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалася молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані", - стверджує дівчина.

Як відомо, Микитенко був активним учасником Самооборони Майдану, а в березні 2014 року записався в Нацгвардію. У 2014 році брав участь у боях під Слов'янськом у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності.

читайте такожУ Києві на Хрещатику чоловік облив себе бензином і підпалив

Новини Києва – про що повідомлялося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти