У Повітряних силах пояснили активність російських літаків МіГ 17 серпня

18 серпня 2023, 11:11
Польоти ворожих повітряних суден ймовірно були тренувальними, але українська ППО повинна реагувати на будь-яку загрозу.
Российский самолет МиГ-31К, Юрий Игнат
У Повітряних силах пояснили активність російських МіГів 17 серпня/ колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скрін

У Повітряних силах пояснили, що в Україні 17 серпня чотири рази вмикалася повітряна тривога саме через зльоти винищувачів МіГ-31К російських окупантів. Ці польоти російських літаків ймовірно були тренувальними і тактичними, проте українська протиповітряна оборона завжди повинна реагувати на загрозу застосування аеробалістичних ракет країною-агресоркою Росією.

Про це розповів речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону. Він зазначив, що льотний склад потребує постійних тренувань, тому окупанти підіймають ці літаки у повітря.

"Вчорашнього дня просто було більше зльотів, імовірно – тренувальних польотів. Авіація, зокрема льотний склад, потребує підтримання постійних льотних навичок. Це – зліт-посадка, вихід на рубіж пуску ракет і т.д. Такі тактичні прийоми, які застосовуються саме для цього типу літаків", – пояснив Ігнат.

відео дня

При цьому він зазначив, що проведення таких тренувань окупантами не означає, що під час них не можуть бути запущені ракети Х-47 "Кинджал".

Також у коментарі "Українській правді" Ігнат нагадав, що Росія вже не один раз проводила по кілька зльотів винищувачів МіГ-31 за добу. Він наголосив, що тип літаків з модифікацією "К" означає, що ці повітряні судна можуть нести ракети "Кинджал". Українська ППО повинна реагувати на випередження, тому завжди вмикається повітряна тривога.

Війна в Україні

Нагадаємо, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко висловив думку, що війна не закінчиться в цьому році, звільнення Криму почнеться в 2024-му. Російський диктатор робить все, щоб заморозити війну в Україні, але це не вирішить проблему.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що контрнаступ ЗСУ може прискоритися при прориві у Работіно. Населений пункт Работине Запорізької області має значне тактичне значення, дійшли висновку аналітики американського Інституту вивчення війни.

У Держдепі США сказали, що вважатимуть повною перемогою України у війні. Перемогою України стане виведення військ РФ і повернення її територій. Сполучені Штати Америки підтримують зусилля, які спрямовані на досягнення справедливого миру в Україні, підкреслили в Державному департаменті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти