В Україні торгують довідками про негативний тест на Covid-19 заради вояжу за кордон

9 вересня 2020, 14:56оновлено 18 вересня 2020, 10:10
Заповзятливі українці почали активно торгувати довідками про відсутність коронавірусу.
Коронавірус
В Україні торгують довідками про негативний тест на Covid-19 / УНІАН

В Україні активно роблять і продають "липові" довідки про негативні результати тесту на коронавірус (методом полімеразної ланцюгової реакції-ПЛР) - необхідні для виїзду за кордон.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на інтерв'ю директора мережі лабораторій Синево Миколи Скавронського.

"На сьогоднішній день ПЛР-тести роблять як для виявлення вірусу, так і виконуючи формальні вимоги для виїзду закордон або виходу з карантину. Що стосується здачі тестів для виїзду за кордон, то зараз на ринку вже існує деяка торгівля довідками "негативного результату ПЛР для виїзду закордон"", - розповів він.

відео дня

За словами Скавронського, в цей момент за вищевказаною схемою працюють деякі туристичні оператори. Вони пропонують "за умовно невеликі гроші" туристам оформлення необхідної довідки навіть без здачі ПЛР-тесту.

Водночас директор мережі Синево допускає зниження попиту і цін на такі тести.

"Як тільки буде внесено зміну в законодавство і ПЛР стане не єдиним обов'язковим для постановки діагнозу тестом, а, наприклад, можна буде робити аналіз на антиген до коронавірусу, ціна на які буде в рази нижче, це призведе до того, що ринок ПЛР-аналізів за завищеними цінами відразу впаде, оскільки ПЛР-тести втратять свою ексклюзивність", ‒ підсумував Скавронський.

читайте такожУ МОЗ озвучили кількість тестів на Covid-19 в Україні

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • міністр охорони здоров'я Максим Степанов уточнив - для того, щоб пройти госпіталізацію з коронавірусною інфекцією в Україні людям потрібно здавати тест імуноферментного аналізу (ІФА) на COVID-19, а не полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).
  • Пізніше на селекторній нараді в МОЗ головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив - ПЛР-дослідження в Україні перетворилися на величезний бізнес, причому з серйозною корупційною складовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти