В СБУ відповіли, де в Україні найсильніша загроза вторгнення Росії

25 січня 2021, 11:59
За даними співробітників спецслужби, ситуація з ймовірним російським вторгненням в Україну триває.
Російська армія
Російська армія / Reuters

Як і раніше зберігається загроза військового вторгнення Росії в Україну - в першу чергу із захопленого півострова Крим. Про це стверджують співробітники Служби безпеки України у відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода про цілі та сценарії осінніх навчань українських силовиків у Херсонській області, в районі Північно-Кримського каналу, Каховської гідроелектростанцій та Каховського судноплавного шлюзу.

"Посилюються угруповання Збройних сил Російської Федерації та їх наступальний потенціал, регулярно проводяться масштабні військові навчання поблизу державного кордону України, що свідчить про збереження загрози військового вторгнення", - йдеться в тексті.

Крім того, за інформацією СБУ, зростає рівень мілітаризації тимчасово окупованої території Криму і Севастополя.

"Зберігається загроза з боку Російської Федерації вільному судноплавству в Чорному, Азовському морях і Керченській протоці", – зазначили в спецслужбі.

читайте такожРозширення санкцій проти України: у МЗС звинуватили РФ в агресії

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Відомий журналіст і блогер Айдер Муждабаєв заявив, що дніпровська вода потрібна російським військовим угрупованням, які базуються в Криму і готові до вторгнення в Україну.
  • Пізніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів про те, що російські військові у 2021 році запустять процес будівництва новітньої техніки - радіолокаційної станції моделі Яхрома - в захопленому Севастополі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти